Sebastien Ogier tänavusel Saksamaa MM-rallil.Foto: HASAN BRATIC
WRC
15. oktoober 2019, 14:37

TORMIHOIATUS? Citroeni rallitiim lahendas probleemi, mis neid tänavu asfaldil ohtralt pärssis (1)

Autoralli MM-etapiks Kataloonias valmistuv Citroeni meeskond on testidel katsetanud uut aerodünaamikat, mis sarnaneb Toyota omaga. Prantsusmaa autotootja tiimi tehniline direktor Olivier Maroselli jäi MM-sarja kodulehega rääkides aerodünaamika arendustöö osas kidakeelseks.

Kataloonias sõidetakse nii kruusal kui ka asfaldil, ehkki suurem osa kilomeetritest koguneb musta värvi teekattel. Asfalt pole Citroeni jaoks tänavu armuline olnud, sest nii Korsikal kui ka Saksamaal oldi kiirusega suures hädas.

Citroen valmistus Katalooniaks neli päeva – Eric Camilli testis autot ühe päeva kruusal, Esapekka Lappi ja Sebastien Ogier asfaldil, neist viimane istus rooli taga kaks päeva.

Maroselli sõnul töötab meeskond palehigis, et auto kiirust parandada. See on väga vajalik, kuna kaks etappi enne hooaja lõppu jääb Ogier MM-sarja üldliidrist Ott Tänakust maha 28 punktiga.

Direktor lisas, et Citroen tunneb end enesekindlalt. "Saime testidel katsetada vedrustusseadeid ja amorte. Suutsime meid asfaldil pärssinud alajuhitavuse korda teha. Oleme auto tasakaalu ilmselgelt parandanud," rääkis ta. Samuti töötati diferentsiaalidega.

Maroselli ei tõuse siiski pilvedesse. Ta teab, et lõppude lõpuks on kõige tähtsam võistlusel hästi esineda. Kataloonias sõidetakse kohtade peale 25.-27. oktoobrini.