Borislav Mihailov.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
15. oktoober 2019, 17:32

Bulgaaria jalgpalliliidu president astus pärast eilset rassismiskandaali tagasi (1)

Bulgaaria jalgpalliliidu president Borsilav Mihailov astus täna ametist tagasi. Eile oli nende koondis 2020. aasta Euroopa meistrivõistluste valikturniiril saanud kodus 0:6 lüüa Inglismaalt, mängus, mis tuli kaks korda peatada fännide rassistlike hüüete ja natsisaluutide tõttu.

Mihailovi lahkumisavaldus esitatakse liidu täitevkomiteele reedel. Teade, mis täna hommikul kaotuse järel avaldati, kõlab järgmiselt:

“Bulgaaria jalgpalliliidu president Borislav Mihailov astus täna ametist tagasi. Otsus tuleb viimaste päevade jooksul tekkinud surve järel. Situatsioon pole positiivne ei Bulgaaria jalgpallile ega liidule endale. Pärast mitut aastat presidendina töötamist ja tänu rahvusvahelistele suhetele on Mihailov valmis aitama Bulgaaria jalgpalli arengule kaasa ka edaspidi.”

Täna enne otsust sai Mihailov kõne riigi peaministrilt Boyko Borissovilt, kes samuti soovis, et jalgpalliliidu president ametist tagasi astuks. Avalduses oli Borissov lisanud, et juhtunu on häbiväärne. 

“Pärast eilset piinlikku kaotust koondise kehvade tulemuste valguses käskisin spordiministril Krasen Kralevil katkestada Borislav Mihailovi tagasiasutmiseni igasugune seos Bulgaaria jalgpalliliiduga, kaasa arvatud finantsiline. Sellist käitumist, nagu mõned (eile) staadionil näitasid, ma absoluutselt ei tolereeri,” sõnas Borissov.