Ott Tänak (paremal) ja Tommi Mäkinen.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
15. oktoober 2019, 22:31

Soome meedia usub, et kui ajalugu end kordab, annab Toyota sel nädalal teada tähtsatest otsustest (5)

Soome portaal Rallit.fi usub, et varsti on käes aeg, mil Toyota meeskond avalikustab, millises koosseisus järgmisele hooajale vastu minnakse. Nii on toimitud eelmisel kolmel aastal ja hetkel on veel väga mitu otsust langetamata.

2016. aastal, kui Tommi Mäkinen tiimi pealikuks sai, teatas Toyota 18. oktoobril, et Juha Hännineniga sõlmitakse tulevaseks hooajaks leping, mille alusel soomlane kõik etapid kaasa teeb. Aasta hiljem teatati samal kuupäeval, et Ott Tänak hakkab asendama meeskonnast lahkuvat Hännineni. Eestlane sõlmis nendega kaheaastase lepingu.

Möödunud hooaja 17. oktoobril teatati, et tiimiga liitub Kris Meeke. Rallit.fi leiab, et nüüd on paras aeg teatavakse teha, millised on plaanid 2020. aastaks. Hetkel on lahtine nii Jari-Matti Latvala kui ka Meeke’i saatus ning kuigi usutakse, et meeskonnas jätkab Tänak, on läbirääkimised kestnud ootamatult kaua. 

Otsuste langetamine saab aga olema väga raske, kuna Meeke on heade esitustega pälvinud palju kiitust, samas on Latvala pilootidest kogenum. Kõigi eelduste kohaselt hakkab asendama ühte neist Kalle Rovanperä, kes liitub uuest hooajast meeskonnaga.