Maicel Uibo ja Shaunae Miller-Uibo.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
16. oktoober 2019, 10:51

MMilt hõbeda võitnud Maicel Uibot tervitati Bahamal nagu kangelast (11)

Bahamal võeti pidulikult vastu Dohas peetud kergejõustiku MMil säranud sprinterid Steven Gardiner ja Shaunae Miller-Uibo. Omadega koos tervitati kangelasena ka kümnevõistluses hõbemedali võitnud Põlva meest Maicel Uibot.

Gardiner võitis meeste 400 m jooksus kulla, Miller-Uibo naiste samal distantsil hõbeda. Need saavutused tähistavad Bahama kergejõustiku jätkuvat õitsengut: viimasest 13st MMist on nad vähemalt ühe medaliga tagasi tulnud 12 juhul.

MMi üheks meeldejäävamaks hetkeks kerkis õhtupoolik, kui lühikese vahe järel võitsid hõbeda mõlemad Uibod. Kõigepealt Shaunae, seejärel juba Maicel. Kaadrid abikaasade ühisest tähistamisest levisid kõikjal üle maailma.

Nüüd istus kümnevõistleja koos kahe Bahama sprinteriga Kariibi mere riigis pressikonverentsil. Kusjuures spordikangelased võeti vastu rahvuslikul kangelaste päeval.

Uibo sõnul toetavad teda mõlema riigi spordifännid ja see teeb südame soojaks. „Tunnen end siin nagu kodus – minu jaoks pole siin kuidagi erinev,“ vahendab The Nassau Guardian eestlase sõnu. „Bahama ja Eesti on mõlemad mu südamele väga lähedal.“ Uibo tõi välja, et vahemaade poolest on tegelikult Bahama isegi lähemal, sest suurema osa ajast elavad nad Shaunae’ga Floridas. Ta loetles ette ka hulga kohalike toite, mis talle meele järgi on.

Õhtuleht püüdis Doha MMilt kinni The Nassau Guardiani ajakirjaniku Sheldon Longley, kes selgitas, et Eesti sportlasest koheldakse Bahamal nagu oma inimesest.

„Maicelisse suhtutakse nagu austusväärsesse bahamalasse! Huvi tema tegemiste vastu on väga suur,“ ütles Longley. „Kui Uibo Bahamal treenib, aitab ta hea meelega meie noori, kes samuti mõtlevad kümnevõistleja karjäärist. Nad jälgivad hoolega Maiceli tegemisi ja tahavad tema jälgedes käia.“

Longley jätkas: „Tema hõbe on natukene ka meie medal. Ta on nagu Bahama aukodanik. Muidugi teame, et Maicel on eestlane, kuid nüüd on ta juba pooleldi bahamalane.“