Olga Podtšufarova.Foto: JURE MAKOVEC
Talisport
16. oktoober 2019, 17:00

Laskesuusatamise üks suuremaid kadunud talente tuleb pauguga tagasi: hüvasti Venemaa, tere Sloveenia! (3)

Venemaa laskesuusataja Olga Podtšufarova soovib kodakondsust vahetada ning hakata esindama Sloveeniat. See poleks esimene kord, kui meie idanaabrid peavad ühest oma laskesuusatajast suu puhtaks pühkima.

Näiteks tegi 2008. aastal sama käigu Anastassia Kuzmina, kes siirdus Slovakkia lipu alla. Tipplaskesuusataja Anton Šipulini õde võitis Slovakkia ridades teiste autasude hulgas kolm olümpiakulda.

Sloveenia laskesuusatamise boss Matej Oblak rääkis, et Podtšufarova võttis ühel hetkel nendega ühendust. "Toetame tema soovi. Meie tiimis oleks ta üks liidritest. Ta on küllalt kogenud sportlane, mis on noore võistkonna jaoks oluline. 2021 võõrustab Pokljuka MMi ning tahaksime seal head olla."

27aastane Podtšufarova võitis tunamullu MMil segateatesõidus pronksi ning on MK-sarjas tõusnud poodiumi kõrgeimale astmele ühel etapil, kui oli kolm aastat tagasi parim Anterselva sprindis.

Eelmisel hooajal ta MK-sarjas ei osalenud, sest otsustas 2018. aasta mais karjäärile joone alla tõmmata. Tagasitulekust teatas ta tänavu suvel. Laskesuusatamise ringkondades peetakse Podtšufarovat üheks suuremaks kadunud talendiks.

Tema talenti näitab seegi, et 2013. aasta juuniorite MMil pidas ta vägevaid lahinguid täiskasvanute seas vapustava karjääri teinud Laura Dahlmeieriga. Kui enamasti tõmbas sakslanna kuus aastat tagasi pikema kõrre, siis 10 km jälitussõidus kaotas ta kulla just Podtšufarovale.