Lõuna-Korea staar Heung-min Son (valges) sai tunda põhjanaabrite karmust. Foto: AP / SCANPIX
Jalgpall
17. oktoober 2019, 10:54

Pyongyangis toimus ajalooline Korea derbi: „See oli nagu sõda.“ (3)

Põhja- ja Lõuna-Korea jalgpallikoondised pidasid teisipäeval Pyongyangis Kim Il-Sungi nimelisel staadionil ajaloolise MM-valikmängu, kuhu ei lubatud pealtvaatajaid ega välisajakirjanikke. Niisamuti ei toodetud 0:0 viigiga lõppenud matšis otseülekannet.

Põhjakorealased lubasid staadionile vaid kaks Lõuna-Korea jalgpalliliidu ametnikke, kes vahendasid platsil toimuvat Twitteris.

Tottenham Hotspuri lõunakorealasest staar Heung-min Son rääkis hiljem ajakirjanikele, et mäng oli üliagressiivne. "Kahju, et me ei võitnud, aga mäng oli väga agressiivne. On suur saavutus, et sealt vigastusteta tagasi jõudsime. Põhja-Korea mängijad olid tundlikud ja agressiivsed. Nad vandusid kõvasti."

Põhja- ja Lõuna-Korea MM-valikmäng toimus tühjade tribüünide ees. Foto: AP / SCANPIX

Ka Lõuna-Korea jalgpalliliidu asepresident Young-il Choi kritiseeris põhjanaabrite käitumist. "See oli nagu sõda. Ma polnud kunagi varem jalgpalliplatsil säärast agressiivsust kohanud."

Vaatamata lõunakorealaste karmile kirjeldusele, jagas kohtunik mängus vaid neli kollast kaarti – mõlemale meeskonnale kaks.

Kohtumine oli ajalooline, sest keeruliste poliitsuhetega naabrid polnud kunagi varem Põhja-Korea pinnal võistlusmängus kohtunud. Aastal 1990 peeti seal üks maavõistlus.

Valikturniiri teine Korea derbi toimub järgmise aasta 4. juunil Lõuna-Koreas.

Standings provided by Sofascore LiveScore