Kaia Kanepi.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
17. oktoober 2019, 13:27

KAHJU! Kanepi juhtis maailma tippmängija vastu otsustavas setis 4:1, kuid kaotas (6)

Tennisist Kaia Kanepi (WTA 109.) kaotas Moskvas peetava WTA-turniiri teises ringis hollandlannale Kiki Bertensile (WTA 8.) tulemusega 6:4, 3:6, 5:7. Matš kestis kaks tundi ja 19 minutit.

Kanepi jäi avasetis 0:2 kaotusseisu, kuid kosus sellest kiirelt ja viigistas seisu 2:2 peale. Ta pääses servimurde järel 4:3 juhtima, kuid andis kohe pallingugeimi tagasi. Ent murdis kohe uuesti ning vormistas seejärel oma servigeimi kindlalt 6:4 setivõiduks.

Teine sett algas Kanepile hästi. Kuigi avageimis jäid kaks murdepalli kasutama, võitis ta järgnevad kolm geimi ja pääses 3:1 juhtima. Seejärel toimus lagunemine. Kanepi teenis nelja geimiga vaid viis punkti ning jäi 3:5 taha. Üheksas geim oli võitluslikum, eestlanna sai isegi kaks murdepalli, kuid ei kasutanud neid ära. Bertens mängis viimastel punktidel Kanepi selgelt üle ja võitis seti 6:4.

Otsustav sett algas ärevalt, sest Bertens teenis avageimis kaks murdepalli, kuid Kanepi päästis mõlemad. Järgmises geimis omas ta ise kolme murdepalli, kuid geim kuulus Bertensile. Siis leidis Kanepi hea rütmi ja võitis kolm geimi järjest (4:1).

Aga hollandlanna ei murdunud. Kaugel sellest. Ta kogus end ja võitis järgmised kolm geimi ise (4:4). Üheksandas geimi suutis Kanepi vastase oma serviga ära suruda, kuid Bertens tegi seda veelgi kindlamalt (5:5). Paraku järgnes sellele Bertensi murre ning servigeimi jäi vaid võidu vormistamine.

Kohtumise statistika (kliki pildil), Kanepi – Bertens:

Enne mängu:
Kanepi jaoks oli tänane Moskvas juba viies matš, sest ta pidi põhiturniirile pääsemiseks läbima kolmemängulise kvalifikatsioonikadalipu.

Bertensiga oli eestlanna varem tenniseplatsil kohtunud vaid korra, seitse aastat tagasi Souli turniiri veerandfinaalis. Toona maailma edetabelis 16. kohta hoidnud Kanepi võitis tolle matši 6:4, 6:4. Bertens oli tol momendil edetabelis 63. kohal.