Sadio Mane. Foto: EPA/Scanpix
Jalgpall
17. oktoober 2019, 18:30

Vaeste eest hoolitsev Liverpooli superstaar: miks ma peaks tahtma kümmet Ferrarit või eralennukeid? (13)

Kui paljud jalgpallimaailma superstaarid lennutavad rahakupüüre vasakule ja paremale, siis Liverpooli ääreründaja Sadio Mane põhimõtted tal seda teha ei luba. Niisama laristamise asemel hoolitseb ta nende eest, kes ise seda enda eest teha ei saa.  

"Miks ma peaksin tahtma kümmet Ferrarit, 20 teemantkella või kahte eralennukit? Mida need minule või maailmale annaks?" küsis Senegali koondislane intervjuus väljaandele nsemwoha.com.

"Mina kasvasin üles näljas, töötasin põldudel, elasin üle raskeid aegu, mängisin palli paljajalu. Ma ei saanud haridust ja palju muud, kuid praegu saan tänu jalgpallile teisi sarnases olukorras olevaid inimesi aidata.

Olen ehitanud koole, staadioni, annan vaesuses elavatele inimestele riideid, jalanõusid ja toitu. Lisaks annan kõikidele Senegali üheses vaesemas rajoonis elavatele inimestele 70 eurot kuus, et nad oma eluga toime tuleksid. 

Ma ei pea eputama luksusautode, villadega või eralennukitega. Eelistan, et minu rahvas saaks natukene osa sellest, mida elu on minule andnud," sõnas Mane.