Tommi Mäkinen. Foto: Alar Truu
WRC
17. oktoober 2019, 17:45

Mäkinen meenutas Soome rallitalendi esimest WRC-kogemust, mille peale tal suu ammuli vajus

Tänavu WRC 2 Pro klassis maailmameistriks tulnud Soome rallitalent Kalle Rovanperä on valmis järgmiseks sammuks. Suure tõenäosusega hakkab noormees ohjama Toyota Yaris WRC-masinat, kuigi ametlikku kinnitust selle kohta veel tulnud pole. 

"Leian, et võiksin pärast seda hooaega [WRC jaoks] valmis olla," sõnas Rovanperä sarja kodulehele antud intervjuus. "Sa ei saa kunagi täiesti valmis olla ning meid ootab ees palju õppimist, kuna WRC-masin on täiesti teine auto."

Esimesed WRC-masina-tuleristsed sai 19aastane soomlane juba kolm aastat tagasi, kui kihutas kodumaal just Yarisega. Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen mäletab rallitalendi etteastet väga hästi. 

"Ta sõitis sellega 2016. aastal. Tegime tema jaoks väikese katse – ta sõitis selle läbi, pani paar märget kirja ning siis kihutas aja peale. Tegemist oli kerge testimisega, mitte midagi suurt, kuid ta oli jalamaid kõige kiirem," meenutab neljakordne ilmameister. 

"Tal polnud selle autoga varasemalt mingit kogemust, kuid ta lihtsalt istus rooli ning oli kohe kiirem kui Teemu Suninen ja Esapekka Lappi. Ja see oli kolm aastat tagasi," jätkas Mäkinen.

Viimased kaks aastat hankis Rovanperä MM-rallidel kogemusi WRC 2 klassi kuuluva Škoda Fabia R5ga. Uuel hooajal näeb teda kõike tõenäolisemalt just Toyota leeris. 

Mäkinen on oma väljaütlemistes aga jätkuvalt salapärane: "Kalle on sõites pea külmana hoidnud ning riskideta kihutanud. Ta on väga kiire. Ma pole enam kindel, kas R5 on tema jaoks õige koht, kus ennast arendada. Võib-olla oleks tal õige aeg teha hüpe edasi."