Ott Tänak ja Martin Järveoja Toyota Yaris WRCga.Foto: GEOFF CADDICK
WRC
18. oktoober 2019, 13:15

Ott Tänak: loodame, et saame Katalooniast vajaliku tulemuse (14)

Järgmisel nädalavahetusel sõidetakse Kataloonias autoralli MM-hooaja eelviimane etapp. "Teame, et esimene päev võib meie jaoks keeruline olla, kuna alustame kruusal esimestena," ütles Ott Tänak Toyota pressiteenistuse vahendusel.

Sel nädalal 32. sünnipäeva tähistanud Saaremaalt pärit roolikeeraja juhib MM-sarja arvestuses Sebastien Ogier' ja Thierry Neuville'i ees vastavalt 28 ja 41 punktiga. Seega võib Tänak maailmameistritiitli kindlustada juba Kataloonias.

Eestlane märkis, et tal tuleb sõita targalt. Lisaks tuleb tähele panna ilma. "Nägime mullu, et praegusel aastaajal võib Hispaanias vihma sadada. Samas usun, et meie esitus peaks olema hea nii kruusal kui ka asfaldil," lisas ta. Kataloonias kihutatakse reedel peamiselt kruusal ning laupäeval ja pühapäeval asfaldil.

Lõpetuseks sõnas Tänak, et loodetavasti suudetakse Kataloonias taas olla kiired ning saada vajalik tulemus. Eelmisel aastal oli Toyota esinumber liikumas võidu suunas, kuid kümnendal kiiruskatsel tuli rehvi vahetada, mis kustutas lootuse tõusta poodiumi kõrgeimale astmele. Lõpuks oli ta kuues.