Tänavu on norralane Mads Östberg juhtinud pildil olevat Citroen C3 R5 masinat, kuid võib saada Austraalias võimaluse kihutada WRC-autoga.Foto: AFP/Scanpix
WRC
18. oktoober 2019, 15:54

Kui Ogier säilitab Kataloonias tiitlilootuse, saadab Citroen Austraaliasse salarelva

Kui Sebastien Ogier suudab Kataloonias säilitada lootuse MM-tiitlile, lähetab Citroeni meeskond hooaja viimasele etapile Austraaliasse ka kolmanda auto. Selle rooli keeraks norralane Mads Östberg.

Praegu on punktiseis järgmine: Ott Tänak hoiab 240 punktiga esikohta, Ogier jääb maha 28 ja Thierry Neuville 41 punktiga. Ühelt rallilt on võimalik maksimaalselt teenida 30 punkti (25 võidu ja 5 punktikatse võidu eest), mis tähendab, et võit Kataloonias tagaks eestlasele igal juhul MM-tiitli. Muude tulemuste korral sõltub olukord ka Ogier' ja Neuville'i lõppkohast.

"Valmistusime Hispaania ralliks nii hästi kui võimalik ja loodame mõlemalt ekipaažilt tugevat tulemust," lausus Citroeni rallitiimi boss Pierre Budar WRC-sarja kodulehele.

"Kui see õnnestub, peaksime jääma nii sõitjate kui ka kaardilugejate tiitliheitlusesse. Sellisel juhul lähetame Austraaliasse kolmanda auto koos Madsiga, et proovida Sebi ja Julien [Ingrassia] konkurentidelt punkte napsata."

Budar lisas: "Mads oli seal eelmisel aastal kolmas ning saab reedeks libedal pinnasel väga hea stardipositsiooni (11. - M.T.). Tal on kahtlemata võimed andmaks meie tiimi edusse suur panus." 

Kõigil senistel etappidel on Citroen startinud kahe masinaga, mida roolivad Ogier ja soomlane Esapekka Lappi. Östberg on tänavu kihutanud Citroen C3 R5 masinaga WRC 2 Pro arvestuses. WRC-autoga võistleski ta viimati mullu Austraalias, kus kihutas Citroeniga kolmandaks.

Hyundai kolmas piloot Austraalias on Dani Sordo. Uusmeremaalane Hayden Paddon saab aasta viimasel etapil võimaluse M-Spordi Ford Fiestaga.

MM-sari jätkub järgmisel nädalalõpul Kataloonias.