Pildil võitlevad palli pärast Nõmme Kalju poolkaitsja Sander Puri (vasakul) ja FC Flora paremkaitsja Gert Kams.Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
18. oktoober 2019, 16:29

MAGUS VÕIMALUS! Flora võib Kalju kodus meistriks tulla, kapten Kams pole veel šampust külma pannud (1)

Mis võiks olla magusam kui kindlustada Eesti meistritiitel valitseva tšempioni ja kange rivaali koduplatsil?! FC Flora jalgpallimeeskonnal avaneb säärane võimaluse pühapäeval Hiiu staadionil, kus kohtutakse meistrivõistluste 33. vooru raames Nõmme Kaljuga.

Kui Flora võidab, on nad 12. korda Eesti parim jalgpalliklubi ning saavad viimast kolme kohtumist nautida pingevabas õhkkonnas. Kui FCI Levadia ei saa päev varem koduväljakul jagu FC Kuressaarest, piisab Florale ka viigist. Kalju võit jätab igal juhul otsad lahti.

"Väga loodan ja tahan, et võidame," sõnas Flora kapten Gert Kams neljapäeval Õhtulehe jalgpallitaskuhäälingus "Kolmas poolaeg". "Aga kuniks matemaatiliselt pole midagi selge, siis... see tiitlimäng võib lõpuks olla [viimases voorus] Maardus. Jalgpallis ei tea kunagi."

Olgem ausad, Flora 12. tiitel näib vaid vormistamise küsimus, sest järelejäänud mängudest Kalju, Paide (kodus), Kuressaare (kodus) ja Maarduga on vaja teenida kolm punkti. Ometi ütleb Kams, et temal pole veel šampus külmas.

"Nagu ma ütlesin, neli mängu on veel mängida. Ei tasu midagi külma panna."

Mis puutub lahingutesse Kaljuga, siis need on tänavu lõppenud võrdselt. Aprillis Hiiul võitis Flora 3:0, juuni keskel Lillekülas Kalju 1:0 ning augusti lõpus Lillekülas mängiti 1:1 viiki.

"Iga mees teab, mis mängus on," märkis Kams. "Samas ütlen, et see on jalgpallimäng nagu iga teine. 11 meest läheb platsile, on varumehed, treenerid ja kohtunikud. Tavaline jalgpallimäng. Tasub keskenduda asjadele, mida terve hooaeg oleme hästi teinud ja neid edasi teha. See pole see hetk, kus hakata midagi muutma ja üle mõtlema."

Kalju ja Flora panevad Hiiul palli mängu pühapäeval kell 15.

Standings provided by Sofascore LiveScore