Jüri Vips.Foto: Facebook / Hitech GP
Auto-Moto uudised
18. oktoober 2019, 20:26

INVESTEERING TULEVIKKU? Jüri Vips debüteerib Jaapani vormelisarjas

Red Bulli noortetiimi kuuluv Jüri Vips (19) osaleb järgmisel nädalavahetusel Jaapani Super Formula sarja (sisuliselt Jaapani F2) viimasel ehk seitsmendal etapil Suzuka ringrajal.

Ta asendab Mugeni tiimis mehhiklast Patricio O'Wardi, kes on samuti Red Bulli tiiva all, kirjutab Motorsport.com. 

"Ootan väga selle elajaga sõitmist!" kirjutas Vips Instagramis. "Uude masinasse ja uuele rajale minek ilma eelneva testimiseta on keeruline, kuid väärtuslik kogemus."

Vips kihutas tänavu FIA F3-sarjas, kus sai hooaja kokkuvõttes pettumust valmistava 4. koha. Esiti soovis ta võidelda tiitli eest, kuid miinimumeesmärgiks oli esikolmik, mis oleks taganud F1 superlitsentsiks vajalikud punktid.

O’Ward liitus Jaapani sarjaga neljandal etapil, kui asendas Red Bullist minema saadetud Dan Ticktumit. Mehhiklane alustas kahe 14. kohaga, kuid eelmisel etapil sai korraliku 6. koha. 
 
Ta on andnud mõista, et sooviks ka järgmisel aastal Super Formula sarjas kihutada, kuid tema asendamine Vipsiga seab mehhiklase tuleviku Red Bullis kahtluse alla.
 

Red Bulli noortetiimi juht Helmut Marko käis augustikuus Jaapanis arutamas, milline võiks olla energiajoogifirma tulevik ses sarjas. Liiguvad jutud, et Red Bull jätkab kahe sõitjaga, kelleks võiksid olla Vips ja austerlane Lucas Auer, kes kihutab seal tänavugi.

Super Formula 670kilosed masinad liiguvad 2.0liitrise jõuallika ja 543 hobujõu (405kW) toel.

Hooaja viimane võidusõit Suzuka ringrajal toimub 27. oktoobril.

Super Formula stiilinäide: