Andy Murray.Foto: SIPA/Scanpix
Tennis
20. oktoober 2019, 08:45

Võimsat tagasitulekut tegev Andy Murray jõudis enam kui kaheaastase vahe järel taas finaali (1)

Šoti tennisist Andy Murray (ATP 243.) kaotas küll prantslase Ugo Humberti (ATP 70.) vastu avaseti, kuid võitis lõpuks kohtumise tulemusega 3:6, 7:5, 6:2. Belgias toimuvatel Euroopa lahtistel saavutatud finaalipääs tähistas kahekordsele olümpiavõitjale ühtlase esimest korda pärast 2017. aasta märtsi, kui ta ATP turniiril finaali jõudis.

Võitja selgitab šotlane välja Šveitsi tennisisti Stanislas Wawrinkaga (ATP 18.), kes oli eelnevalt alistanud 18aastase itaallase Jannik Sinneri (ATP 119.) tulemusega 6:3, 6:2. Murray tunnistas, et ei osanud enne turniiri finaalipääsu loota. 

“Mulle on see olnud suur üllatus. On hea meel olla finaalis. On olnud pikk tee, et jõuda tagasi sellisesse seisu. Kindlasti ei oodanud, et pärast uuesti mängima hakkamist see nii kiiresti tuleb,” sõnas 32aastane endine maailma esireket Amazon Prime’ile. 

Kolmekordne suure slämmi turniiri võitja jõudis viimati finaali 2017. aasta märtsis, kus läks Dubai turniiril ka võiduka lõpuni, alistades otsustavas matšis hispaanlase Fernando Verdasco. 

Selle aasta jaanuaris käis Murray puusaoperatsioonil, mis osutus karjääri päästvaks. Vahepeal oli šotlane tõsiselt kaalunud tennisega lõpparve tegemist.