Hawaii Ironmanil osales seitse eestlast.Foto: AFP/Scanpix
Spordiblogi
20. oktoober 2019, 22:04

Pluss, miinus, ennustus | Eestlased vallutasid Hawaii, Kirt käis noa all, Tänak kihutab tiitli suunas

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 20. oktoobri valik.

Läinud nädala pluss

Eestlased on rahvaspordirahvas! Oktoobri teisel nädalavahetusel võttis 2446 triatleeti ette hullumeelse Hawaii Ironmani katsumuse, mis hõlmas 3,8 km ujumist, 180 km rattasõitu ja 42,2 km jooksu. Osalejate nimekirjast võis leida ka seitse eestlast, kes kõik finišisse jõudsid. Kõige nobedamalt tegi seda Pirmin Tamm, kes pärast 9 tundi ja 24 minutit kannatamist ületas finišijoone 190ndana, kuus tundi hiljem tegi sama ka näitleja Raivo E. Tamm, kohaks 2148. Samuti tuleb mütsi kergitada Erko Selde, Liis Rametta Berenseni, Rauno Pikkori, Artur Prauni ja Marek Antoniaki ees. 

Hawaii Ironmanil osales seitse eestlast. Foto: AFP/Scanpix

Läinud nädala miinus

Odaviskaja Magnus Kirdile tehti laupäeva hommikul õlaoperatsioon, mis kujunes edukaks. Koos Soome kirurgi Urho Väätäineniga lõikust teinud doktor Madis Rahu sõnas ERRile, et hea uudis oli see, et kroonilisi probleeme oli märksa vähem kui tavaliselt. Küll aga selgus protseduuri käigus, et esitine magnetuuring ei andnud värskest vigastusest kõige täpsemat pilti ning üldine olukord on kehvem, kui esialgu arvati. Nüüd jääb üle vaid loota, et Prantsusmaa spetsialistid koos Indrek Tustitiga suudavad Tõrvast pärit odalennutaja Tokyo olümpiaks taas tippkonditsiooni lihvida.  

Magnus Kirt.  Foto: Aldo Luud

Tuleva nädala ennustus

50% on tõenäosus, et Ott Tänakust saab selle nädala lõpus autoralli maailmameister. Saarlane edestab igirivaal Sebastien Ogier’d enne Kataloonia rallit 28 punktiga ehk MM-tiitli kindlustamiseks oleks Tänakul vaja prantslasest teenida kaks silma rohkem, sest hooaja viimasel võidukihutamisel Austraalias läheb väljajagamisele kõigest 30 punkti. Arvestades, et senise 12 etapiga on Tänak teeninud keskmiselt 2,3 punkti rohkem kui Ogier, on trumbid meie käes. Kui vaid see riisirakett saarlase istumise all vastu peaks.

Ott Tänak Foto: Toyota Gazoo Racing WRC