Priit Vene.Foto: Aldo Luud
Korvpall
20. oktoober 2019, 21:35

Priit Vene: saime tappa psühholoogiliselt ja lõpus ka füüsiliselt

Eesti-Läti korvpalliliigas peeti täna üks matš, kus Pärnu sai koduväljakul 85:77 jagu Tartu Ülikoolist.

Pärnu spordihallis enam kui 600 inimese ees peetud kohtumises haaras kodumeeskond jämedama otsa enda kätte avaveerandi keskel tehtud 9:0 spurdiga, mille järel näitas tabloo 12:4 edu Pärnule. Kregor Hermeti 3+1 rünnak tõmbas aga ta tartlaste mängumootori käima ja mäng muutus tasavägisemaks. Avaveerandi võitsid pärnakad 24:21.

Teisel veerandil hoidis kodumeeskond kätte võidetud edu ja kuigi Tartu eest tegid hästi skoori nii Kregor Hermet kui Adomas Drungilas, siis leidus pärnakatel alati keegi, kes vahe taas suuremaks tegi. Poolaja lõpetas Pärnu Sadam 8:2 spurdiga, mis viis nad pikale pausile kümnepunktilises edus – 47:37. Tartu meeskonnas teenis tehnilise ja ebasportliku vea ka Hendrik Eelmäe, mis tõi kaasa mängust eemaldamise. Et vahetusmeeste pink oli niigi nelja mehe võrra lühem (puudusid Sverre Aav, Hannes Saar, Kent-Kaarel Vene ja Patrik Saal), siis jättis see treenerite valikuid veelgi ahtamaks.

Poolajapausil suutis Tartu peatreener Priit Vene siiski õiged juhised anda ja teise poolaja kolme mänguminuti järel jõudis Tartu kahe punkti kaugusele seisul 47:49. Pärnu ameeriklasest tagamees Jeremiah Paige näitas aga vajalikul hetkel külma närvi ja lõpetas selle spurdi oma korvidega. Veerandi lõpus tegi Tartu veel ühe 10:3 minispurdi, mille tulemusel mindi mängu 57:56 juhtima. Aga jällegi leidus Pärnul vasturohtu – Sten Saaremäeli kaks järjestikkust kaugviset viisid pärnakad taas veerandi lõpuks turvalisemalt ette seisul 62:57.

Suure osa neljandast veerandist ei suutnud Tartu leida õigeid käiku vahe vähendamiseks, aga samas ei lastud kodumeeskonda ka eest ära. Pärast veerandi keskpaiga tehnilist time-outi suudeti kokku punuda 6:1 spurt ja kolm minutit enne mängu lõppu oli tartlaste kaotusseis vaid kahepunktiline seisul 75:77. Aga taaskord vedas ameeriklane Paige oma meeskonna hädast välja ja tema kindel tegutsemine rünnakul ei lubanud tartlasi lähemale. Lõpuvile kõlades olid tablool Pärnu Sadama 85:77 võidunumbrid.

Pärnu Sadama särgis kogus Lauris Blaus 17 punkti ja seitse lauapalli. Võrdselt 16 punkti peal lõpetasid Jeremiah Paige ja Ernests Kalve, viimasele ka üheksa lauapalli. Siim Markus Post oli 10 punkti ja kaheksa korvisööduga lähedal kaksikduublile.

Üheksa mehega mängule läinud Tartu Ülikooli parim oli võimsa kaksikduubli kogunud Adomas Drungilas – 21 punkti ja 17 lauapalli, lisaks ka kolm korvisöötu. Vigastatud sõrmega mänginud Kregor Hermet lõpetas mängu 18 punkti ja kolme lauapalliga. Robin Kivi viskas 14 ja Robert Valge 11 punkti. 

Tartu Ülikooli meeskonna peatreeneri Priit Vene hinnangul ei suudetud korralikult mänguolukordades keskenduda. „Täna jäi meil eelkõige tagaliinis käike puudu ja pärast Eelmäe eemaldamist läksid rivid veelgi enam sassi. Saime tappa psühholoogiliselt ja lõpus ka füüsiliselt. Noortel meestel kaob mingil hetkel mänguolukordadele keskendumine ära ja hakatakse tegelema muude asjadega, samas Pärnu mängijad näitasid vajalikel hetkedel enesekindlust ja see tõi neile täna ka võidu,“ sõnas Vene.