Ott Tänak (paremal) ja Martin Järveoja tõestasid Sebastien Ogieri sõnul Walesi ralli võiduga, et taluvad hästi pingetFoto: AFP/Scanpix
WRC
21. oktoober 2019, 10:30

Ogier: Toyota kiirus on teisest kategooriast, Tänakut pinge ei häiri (6)

Praegu veel autoralli valitsevat maailmameistritiitlit omav prantslane Sebastien Ogier’ sõnul teavad kõik, et Toyota on teistest masinatest kiirem, kuid lubas sellegipoolest MM-tiitli eest viimse hetkeni võidelda.

„Kõik teavad, et Toyota on kuulub täiesti teise kategooriasse. Peame kahjuks selle paratamatusega leppima. Samas on teised vahet veidi vähendanud. Küll aga peame tulevikku silmas pidades tegema veel kõvasti tööd. Meil isegi on mõned uuendused juba olemas, näiteks aerodünaamikas, aga paraku ei luba alaliit seda enne uut hooaega kasutusele võtta,“ sõnas Ogier Hispaania ajelehele AS.

Kuigi Ogier jääb kaks etappi enne MM-sarja lõppu Tänakust maha 28 punktiga, lubas prantslane anda endast maksimumi.

„Ma ei anna kunagi alla ja võitlen lõpuni. Ka eelmisel aastal oli meil keeruline seis, kuid kuni on matemaatiline võimalus olemas, jätkub võitlus. Kataloonias peame võitma ja saama rohkem punkte kui Tänak, et viimasele etapile võiksime minna teadmises, et kõik on võimalik,“ kommenteeris Ogier.

Küsimusele, kas Tänak võib pinge all murduda, vastas Ogier: „Tundub, et praegusel hetkel pinge teda ei sega. Suurbritannias oli väga keeruline ralli väga keerulistes tingimustes, kuid ta hoidis head kiirust ja võttis isegi punktikatsel palju riske. Ta teeb hetkel perfektset tööd, kuid me jätkame nende surumist.“