Foto: ZA/UM
Esport
21. oktoober 2019, 16:13

Eesti arvutimängu „Disco Elysium“ start on olnud ülimalt edukas (5)

Oktoobrikuu 15. kuupäeval lõppes pea viis aastat kestnud ootamine, kui ilmus Eesti seni suurim arvutimäng „Disco Elysium.“ Tundub, et ootamine tasus end ära, sest vastuvõtt on olnud suurejooneline.

Avapäeval surus isomeetriline detektiivirollikas end Steamis enimmüüdud teoste edetabeli tippu, seljatades sellega nii mõnegi tuntuma tiitli.

Veebilehe SteamCharts andmetel on teost samal ajal korraga mänginud üle 5000 inimese, SteamSpy ennustab aga, et mängu omanike arv jääb kuskile 20 000 ja 50 000 vahele.

Lisaks Steamile ilmus teos ka GOG.com veebipoes, selle kohta arvud puuduvad.

Kui võtta eelneva vahemiku madalaim ots ja korrutada see mängu hinnaga (39,99€), võime tuletada, et minimaalne (hüpoteetiline) kasum jääb kuskile 800 000 euro kanti (kui kasutada skaala teist otsa, oleks tehte tulemuseks 2 miljonit).

Küll aga saame kindlad olla kriitikute punktides. IGN pärjas teost 9,6 punktiga, mis on veebisaidi kõrgeim punktiskoor tänavu. PC Gamer jagas mängule 92 punkti, The Washington Post ning USgamer mõlemad 90 punkti.

Need on vaid mõned näited kiitvatest arvustustest. Veebisaidi Metacritic lehel ilutseb hetkel koondhinne 92 (14 arvustuse põhjal). See teeb „Disco Elysiumist“ kõrgeimalt hinnatuma PC mängu aastal 2019.