Ott Tänak.Foto: AFP/Scanpix
WRC
21. oktoober 2019, 18:00

Mäkinen avaldas lootust, et Tänaku lepingusaaga võib enne reedet läbi saada (14)

Autoralli MM-hooaeg on jõudmas lõpusirgele. Toyota loodab, et üldvõitjaks tuleb Ott Tänaku näol nende piloot ning samuti konkureeritakse esikohale meeskondade arvestuses. Kuidas aga järgmisele aastale vastu minnakse, pole veel selge. Nüüd avaldas tiimi pealik Tommi Mäkinen lootust, et uued lepingud saavad kinnitatud enne Kataloonia rallit.

Praeguse seisuga on ebaselge, kas tiimis jätkab Kris Meeke või Jari-Matti Latvala. Suure tõenäosusega on meeskonnas koht vaid ühele neist, sest liitumas on 19aastane soomlane Kalle Rovanperä. Teadupärast pole kuhugi alla kirjutanud veel ka Tänak. 

Toyota pealik tunnistas, et hetkel pole veel midagi selge, kuid ehk õnnestub otsustest teada anda enne reedel algavat Kataloonia rallit. “Veel ei saa midagi öelda. Ehk saame asjad klaaritud enne Hispaaniat,” lausus Mäkinen telefonitsi Soome väljaandele Ilta-Sanomat. 

Eelseisva etapi eel on tiimi boss aga enesekindel. “Ettevalmistus Katalooniaks on kulgenud hästi. Oleme nii kruusal kui ka asfaldil hästi sõitnud. Loomulikult on eesmärgiks, et meie piloot meistriks tuleks. Samuti soovime olla parim meeskond. Läheme etapile vastu heas tujus,” sõnas Mäkinen.

Kui Tänaku edu lähima jälitaja ees on 28 punkti, siis tiimil on vaja rohkem pingutada: hetkel on Hyundai edu Toyota ees kaheksa silma.