Magnus Kirt.Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
21. oktoober 2019, 18:42

UHKE! Võimsa hooaja teinud Magnus Kirt pääses Euroopa aasta parima kergejõustiklase valimisel finalistide sekka

Doha MMil hõbemedali võitnud ja hooaja maailma edetabeliliidrina lõpetanud Magnus Kirt pääses Euroopa aasta parima kergejõustiklase valimisel nelja parema sekka. Võitja selgitatakse välja 26. oktoobril Tallinnas. 

Tiitlile kandideerivad veel Poola vasaraheitja Pawel Fajdek, Rootsi kettaheitja Daniel Stahl ja Norra 400 meetri tõkkejooksu spetsialist Karsten Warholm.

Suurepärase hooaja teinud Kirt uuendas kaks korda Eesti rekordit, viies selle 90.61ni, millega tõusis kõigi aegade edetabelis 16. kohale. Lisaks võitis ta Teemantliiga finaaletapi, tulles sellega ka üldvõitjaks. Doha MMil tuli tõrvalane hõbedale, ettepoole jäi üksnes grenadalane Anderson Peters.

Parima valimisel pakub Eesti vägilasele kanget konkurentsi eelkõige Warholm, kes kevadel kordas Euroopa siserekordit 400 meetri jooksus (45,05) ning suvel uuendas kolm korda tippmarki 400 meetri tõkkejooksus. MM-tiitlit kaitsnud norralane jooksis Teematliiga finaalis välja aja 46,92, mis tähistab kõigi aegade teist tulemust. 

Võitja selgitamisel lähtutakse nii fännide, ajakirjanike, Euroopa kergejõustikuliidu kui ka ekspertide häältest. Fännidel oli võimalik anda oma hääl Instagrami, Twitteri ja Facebooki vahendusel, moodustades 25% lõpptulemusest.