Roberts Štelmahers.Foto: Tiit Tamme
Korvpall
21. oktoober 2019, 22:02

„Haruldasi“ kalevlasi juhendav Štelmahers: olen õnnelik treener! (1)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Roberts Štelmahers oli pärast võitu Peterburi Zeniti üle mõistagi rahulolev.

"Olen hoolealuste esitusega väga rahul. Eriliselt tahaksin kiita kaitsemängu. Suutsime peaaegu kõik kokkulepitud asjad ellu viia. Mehed andsid ennast 110%,“ sõnas Štelmahers kohtumise järel. "See on tänapäeva korvpallis üsna haruldane, et mängijad suudavad terve kohtumise vältel endast maksimumi välja pigistada. See ongi edu võti. Olen õnnelik treener!"

Kolmanda veerandaja alguse väikese lagunemise kohta ütles ta nõnda: "Mängisime väga hea satsi vastu. Me ei saa eeldada, et ainult meie suudame vahespurte teha ja nemad vaatavad rahulikult pealt. Olen rahul, et suutsime nende rünnakutel vastata."

Cramo on nüüd järjest alistanud Meistrite liiga (Nižni Novgorod), EuroCup´i (Kaasani Unics) ning Euroliiga (Zenit) meeskonna. Kas säärane edu tuleb üllatusena?

"Selle nimel iga päeva tööd teemegi," vastas Štelmahers. "Meil on suurepärane punt mehi, kes annavad 110%. Kui kõvasti võitled, siis ongi kõik võimalik. Austame kõiki vastaseid, valmistume mängudeks põhjalikult." 

Pärast tänast hoiab Cramo kolme võidu ja ühe kaotusega teist positsiooni, samal pulgal on ka Nižni Novgorod ja Krasnojarski Jenissei. Ettepoole jääb vaid Moskva Himki. Peatreeneri sõnutsi ei tasu sellest veel liiga pilvedesse tõusta.

"Võite sellele raha panna, kui arvate, et nii see jääbki," naljatas Štelmahers, kuid lisas tõsisemalt: "Võtame ühe mängu korraga. Hooaeg on väga pikk. Üritame terveks jääda, korralikult treenida ja eks siis näis, kus oleme." 

Mitmete oluliste kolmestega Cramot reel hoidnud ning lõpuks 17 punkti kogunud Kitsing lisas: "Meeskonna võit! Võistkond on tänavu väga üksmeelne. Mulle väga meeldib!

Meil pole [Zeniti suguste meeskondade vastu] midagi kaotada. Pigem on neil võidusurve. Saame mõnusa fiilinguga mängida ja kõik läheb hästi."