Venelanna Anzhelika Sidorova triumfeeris Doha MMil.Foto: KARIM JAAFAR
Kergejõustik
22. oktoober 2019, 11:06

VÄÄRT KOGEMUS: maailmameistri treener koolitas Eesti teivashüppajaid

Laupäeval Tartu ülikooli kergejõustikuhallis toimunud teivashüppe maailmameistri Anzhelika Sidorova treeneri Svetlana Abramova meistriklassi osalejate suur arv näitas, et huvi teivashüppe vastu Eesti treenerite seas on suur, teatab Eesti kergejõustikuliidu kodulehekülg.

Meistriklass koosnes kahest osast. Teoreetilises osas andis Svetlana Aleksandrovna ülevaate Anzhelika Sidorova treening- ja võistustegevusest eri perioodidel, noorest tüdrukust kuni maailmameistritiitli võitmiseni.

Ta tõi sellest välja kõige olulisemad punktid, mis on seotud tulemuslikkusega teivashüppes. Svetlana ja Anzhelika koostöö on kestnud juba 17 aastat, ainult aastatega on muutunud treeneri ja sportlase roll nende koostöös. Sealjuures Svetlana Abramova ja Narvas treeneriametit pidav Natalja Konkina olid ühed esimesed naised Venemaal, kes hakkasid 90ndate algul teivast hüppama.

Meistriklassi praktilises osas käsitleti eelkõige teivashüppe ABC-d, kuidas alustada teivashüppega, missugused oleksid need põhilised, jõukohased harjutused lapsele, mida peab algfaasis tegema ning kuidas neid õigesti sooritada, et tagada korralik tehniline vundament edaspidiseks.

Eestis viibitud kolmel päeval said mitmed Eesti parimad teivashüppajad eesotsas Robin Noole ja Eerik Haameriga treenida Svetlana näpunäidete järgi.

Lisaks treener Abramovale andsid suure panuse meistriklassi ja treeningute läbiviimisel olümpiavõitja Erki Nool ja treener Konkina.