Kreeklanna Maria Sakkari on maailma edetabelis 22. kohal.Foto: Mike Stobe
Tennis
22. oktoober 2019, 12:55

FÄNNIDE MAIUSPALA: veebruaris näeb Eestis tipptennist

Veebruari alguses peetakse Tallinnas taas Fed Cup by BNP Paribas Euro-Aafrika I grupi kohtumised. Kui riikide esireketid kaasa löövad, on Eestisse oodata kümneid tippmängijaid.

Kuulsamad nimed on ukrainlannad Elina Svitolina (WTA 8) ja Dajana Jastremska (WTA 24), Horvaatia esindajad Petra Martic (WTA 15) ja Donna Vekic (WTA 20) ning kreeklanna Maria Sakkari (WTA 22).

Euro-Aafrika I grupis on 13 naiskonda, seitse nendest peavad kohtumised Tallinnas Tallink tennisekeskuses. Need on Ukraina, Itaalia, Horvaatia, Austria, Bulgaaria, Kreeka ja Eesti. Kuus naiskonda (Serbia, Poola, Rootsi, Türgi, Luksemburg ja Sloveenia) võistlevad Luxembourgis.

Kummagi turniiri võitja pääseb maailmaliiga üleminekumängudele. Turniiride kaotajad langevad aga Euro-Aafrika II gruppi.

Tallink tennisekeskus toimus Fed Cupi Euro-Aafrika I grupi turniir ka 2017. ja 2018. aastal. "ITF on meie turniirikorraldusega väga rahule jäänud ja soovisid, et me ka 2020. aasta turniiri korraldaksime," ütles tenniseliidu peasekretär Allar Hint.

Sarnaselt sellele aastale toimub paralleelselt kaks turniiri, osalejad seega poole vähem ja seetõttu ka logistika lihtsam. "Sellegipoolest kaasnevad turniiriga suured kulutused ja odav see lõbu pole, aga leidsime, et võimalust tipptennis taas Eestisse tuua tuleb kasutada," lisas Hint.