Foto: Ambrose Weingart
Sisuturundus
29. oktoober 2019, 10:34

Külma ilmaga riietu kihiliselt... aga ära tee järeleandmisi ka rõivaste välimuse osas!

Eestimaalane teab alati öelda, et ei ole külma ilma, on vaid ebasobiv riietus. Tõepoolest – et sügistalvisel ajal õues töötades või niisama toredasti aega veetes ei oleks liiga külm, tasuks riietuda kihiliselt.

Ükski riietus ei tee sooja – hoopis inimene on see, kes tekitab oma liikumisega soojust. Seda soojust saab vastavalt vajadusele, kas riiete vahelt välja juhtida või seda enda ümber hoida. Kuna riietumine sõltub väljas olevast temperatuurist, siis võiks olla see kihiline.

Foto: Ambrose Weingart

Tavapäraselt on riietumisel kolm kihti, millega saab erinevat ilma trotsida:

1. Niiskust eemaldav aluskiht. Helly Hanseni töörõivaste termopesu laseb nahal vabalt hingata, jättes keha kuivaks ja soojaks isegi intensiivse füüsilise tegevuse ajal. Niiskus transporditakse kehast eemale, et kaitsta nahka jahtumise eest. Termopesu pakub samuti head kaitset külma eest, aidates sinu keha hoida kuivana ning tunda end mugavana.

2. Isoleeriv ja sooja hoidev vahekiht. Helly Hanseni Polartec® fliis hoiavb sind soojana, säilitades keha loomuliku temperatuuri. Kehasoojus hoitakse nii-öelda lõksus, kuid samas tagatakse õige tasakaal soojuse ja keha hingamise (ventileeritavuse) vahel. Keha niiskus transporditakse järgmisele kihile.

3. Tuule- ja vihmakindel hingav pealiskiht. Helly Hanseni veekindlad ja hingavad Helly Tech® pealisrõivad kaitsevad sind tuule, vihma ja lume eest. Samal ajal suunatakse kehaniiskus läbi pealisrõivaste välja, nii et sina jääd kuivaks, soojaks ja säilitad mugava enesetunde.

Foto: Ambrose Weingart

Võimalusel väldi puuvilla ja kasuta puuvillase T-särgi asemel termopesu. Puuvill imeb niiskuse endasse ning puuvillane särk ei hoia märjana sooja ja jahutab keha. Ka puuvillane T-särk termopesu peal imab niiskust ning hingavast jopest ei ole enam kasu, kuna niiskus kondenseerub jope sisse. Seega eelista kunstmaterjale või villa.

Helly Hanseni innovatiivsus ja funktsionaalne disain kombineeritult parimate teadlaste, disainerite, kangatootjate koostööna on loonud maailma parima töörõiva. Isegi väike muutus inimese kehatemperatuuris võib tõsiselt mõjutada keskendumist tööle ning suurendada riski õnnetusele. Külmetav või higine töötaja seab ohtu enda tervise ja paneb sellega vastutuse ka oma tööandjale. Töölisel, kes ei ole võimeline hindama oma tegelikke rahulolu piire, on suurem tõenäosus end vigastada, haigestuda või kahaneb tööviljakus. Õige riietumine hoiab kandja kuivana, soojana ja loob mugava enesetunde – seega väheneb risk haigestuda ning keskendumisvõime ja töötegemise efektiivsus tõusevad.

Mõeldes korralikele ja soojadele töörõivastele, võib esiti eeldada, et nende väljanägemine ei pruugi olla kõige parem. Norra brändi Helly Hanseni rõivaste kohta see ei käi – töörõivad näevad välja nii head, et neid võib vabalt kanda kaubanduskeskusesse minnes või mänguväljakul põnnidega möllates.

Foto: Ambrose Weingart

Helly Hanseni 3-Layer (kolmekihiline) töörõivaste süsteem on loodud selleks, et hoida neutraalset kehatemperatuuri nii, et see toimiks efektiivselt ja täpselt. Siiski ei piisa vaid 3-Layer`i süsteemist, et valmistada mugavat ja tõhusat töörõivast. Läbimõeldud disain ja stiil on samuti tähtsad. Uuenduslik Helly Hansen ongi kasutanud tööstusharu parimaid disainereid, et pakkuda kliendile parimast parimat.  

Niisiis, parim soovitus sügistalviseks ajaks võiks olla: riietu kihiliselt ja soojalt, kuid ära tee järeleandmisi ka rõivaste välimuse osas!

Tekkis huvi? Vaata täpsemalt Tamec profiriided kodulehel SIIT!