Supertandem Ott Tänak (paremal) ja Martin Järveoja võivad nädalavahetusel MM-tiitli kindlustadaFoto: AFP/Scanpix
WRC
22. oktoober 2019, 16:24

Ott Tänak otsustava ralli eel: pinged on peal, liigseid riske ma ei võta (5)

Nädalavahetusel Kataloonia MM-rallil maailmameistritiitlit püüdma asuv Ott Tänak tunnistab, et tunneb endal üsna suurt survet.

„Pinged on peal, selles pole kahtlustki. Me peame hästi esinema, sel nädalavahetusel kohe eriti. Peame tegema suurepärase esituse. See aeg on nüüd!“ vahendab Suurbritannia ametlik Toyota blogi.

Tänakul on vaja maailmameistritiitli kindlustamiseks koguda kaks punkti rohkem lähimast jälitajast Sebastien Ogier’st. Kuna pärast Katalooniat ootab ees veel Austraalia ralli, pole eestlase sõnul jällegi mõtet üle muretseda.

„Kõigi fookus on minul, aga samal ajal peavad Ogier ja Neuville kõik välja panema, et MM-tiitli lootusi elus hoida. Nende puhul pole muud varianti, aga mul pole mõtet kõigega riskida,“ märkis Tänak.

Kataloonia puhul on tegemist segaralliga – sõidetakse nii kruusal kui asfaldil. Tänakule see sobib.

„Kruus pole siin üldiselt liiga karm. Mõistagi on lahtisi kive ning kuna stardime avapäeval esimesena, võib esineda üllatusi, kuid üldiselt peaksime end mõlemal pinnal enesekindlalt tundma. Siinsed asfaldikatsed on ühed hooaja parimad ning olime juba eelmisel aastal kiired. Loodetavasti oleme ka sel aastal ja saaame tulemuse, mida soovime,“ sõnas Tänak.