Alles aasta alguses toimunud Seefeldi MMil oli Martin Johnsrud Sundby supervormis. Nüüd aga ei suuda ta isegi koondisega koos treenida. Foto: AFP/Scanpix
Talisport
23. oktoober 2019, 14:00

MÜSTIKA! Norra supersuusataja jõud rauges täiesti ootamatult (13)

Martin Johnsrud Sundby on käimasoleva kümnendi Norra meeste suusatamise au ja uhkus. Ta on võitnud kõiki värvi medaleid nii olümpialt kui ka MMilt, kuid nüüd juhtus 35aastase mehega midagi täiesti ootamatut.

Nimelt sõitis ta koos koondisekaaslastega Trondheimi laagrisse, kuid saadeti sealt enneaegselt koju. Omekeskis korraldatud mäkkejooksuvõistlusel kaotas ta ülejäänud koondislastele pika puuga. Selgus, et kahekordsel olümpiavõitjal polegi mõtet tiimikaaslastega koos harjutada ja Sundby treenib nüüd üksinda.

„Sein tuli ette. Ei jäänudki muud üle, kui lennupiletid osta ja koju sõita. Pean tunnistama, et mu keha lihtsalt ei saanud hakkama,“ ütles ta NRK-le. „Midagi sellist polnud varem juhtunud. Pean uue väljakutsega toime tulema.“

Võimalik, et vanameister astus enda seatud reha otsa. Nimelt otsustas ta kevadel, et proovib tänavu läbi ajada 800-900 treeningtunniga, kuid kõigil varasematel hooaegadel katsid harjutuskorrad 1200 tundi.

„Varasemalt olen juba maikuus täiega treeninud, nüüd mõtlesin, et ehk pole vaja. Ma ei oska öelda, miks sellise eksperimendi tegin.“ Ta kahtlustab, et ehk tekitasid Seefeldi MMil võidetud kaks kuldmedalit liigset rahulolu.

Nüüd on aga olukord hoopis selline, et mees on terve sügise vältel end aeg-ajalt kehvalt tundnud ning praegu tundub pigem kahtlane, et Sundby üldse end MK-sarjaks Norra koondisesse suudab murda.

Sundby tiitlivõistluste medalid:

Olümpia: kaks kulda (mõlemad 2018), kaks hõbedat (2010 ja 2018), pronks (2014)

MM: neli kulda (2011, 2017, 2x2019), kolm hõbedat (2013, 2x2017), kaks pronksi (2011 ja 2019)