Ott Tänak.Foto: AFP/Scanpix
WRC
23. oktoober 2019, 18:15

Tänak Citroeni aerodünaamilisest uuendusest: otsekui meie pealt kopeeritud!

Autoralli MM-sarja hooaja lõpuni jääb kaks etappi. Selleks, et midagigi veel päästa, on Citroeni meeskond pannud mängu kõik võtted. Kataloonia võidukihutamisteks valmistudes katsetati uut aerodünaamikat, mis siiski käiku ei lähe. Sarja üldliidri Ott Tänaku sõnul näib, nagu oleks see  otse Toyota meeskonna pealt kopeeritud.

Citroen valmistus Katalooniaks neli päeva  – Eric Camilli testis autot ühe päeva kruusal, Esapekka Lappi ja Sebastien Ogier asfaldil, neist viimane istus rooli taga kaks päeva. 

Prantsusmaa autotootja tiimi  tehnilise direktori Olivier Maroselli sõnul töötab meeskond palehigis, et auto kiirust parandada. See on väga vajalik, kuna kaks etappi enne hooaja lõppu jääb Ogier Tänakust maha 28 punktiga.

Direktor lisas, et Citroen tunneb end enesekindlalt. "Saime testidel katsetada vedrustusseadeid ja amorte. Suutsime meid asfaldil pärssinud alajuhitavuse korda teha. Oleme auto tasakaalu ilmselgelt parandanud," rääkis ta. Samuti töötati diferentsiaalidega.

Uuendused siiski kaustust ei leia, kuna takistuseks saavad homologeerimisega seotud reeglid.

Citroeni uuendusi kommenteeris ka Tänak. "Näeb üsna agressiivne välja. Kuid tundub, et osad detailid oleksid lihtsalt meie autolt kopeeritud," sõnas eestlane Autospordile.

Kataloonia ralli, mis võib saada otsustavaks, algab kahe päeva pärast ning kestab pühapäevani.