Jari-Matti Latvala.Foto: imago images / Eibner
WRC
24. oktoober 2019, 15:54

Raskustega võitlev Latvala: kui ma sobivat lepingut ei saa, siis hakkan autosid putitama

Autoralli MM-sarja ühe kogenuma piloodi Jari-Matti Latvala aasta pole olnud kerge. Lisaks kesistele tulemustele Toyota roolis on tal muresid ka väljaspool sporti. 

Hiljuti läks Latvala lahku kihlatust Maisa Torppast, lisaks süüdistatakse rallimeest maksupettuses. Kõige taustal pole soomlane õiget kiirust leidnud, üha tõenäolisemalt ta tuleval hooajal MM-sarjas kaasa ei tee. 

„Ma ei hakka detailidesse laksuma, aga seoses minu elukohaga Monacos on Soome maksude osas probleeme tekkinud. Suurem osa aastast on seetõttu olnud väga stressirohke ning jätnud mu esitustele jälje,“ ütles Latvala Yle-le.

Vaatamata muredele lubas Toyota piloot end viimaseks kaheks etapiks kokku võtta, et vähemalt proovida leping välja teenida. Soomlane huvitub vaid samas tiimis jätkamisest. Mänedžer Timo Jouhki spekuleeris, et võib-olla osaleb Latvala vaid mõnel tuleval hooaja rallil, kuid piloot ise lükkab selle ümber.

„Ütlen ausalt, et olen huvitatud vaid täishooaja kaasa tegemisest. Kui see ei õnnestu, siis Tuuri linnas ootab JM-Rally Parc Ferme (Jari-Matti Latvala oma firma), mis ehitab autosid ning tegeleb ka muuga. Suunaksin oma fookuse sellele,“ selgitas Latvala. 

Ta jätkas: „Olen MM-sarjas väga kaua tiirutanud ja kokkuvõttes lõpetanud nii teisel kui ka kolmandal kohal. Minu ainus motivatsioon võiks veel olla tiitli eest võitlemine, kuid pooliku hooajaga poleks see võimalik.“

Siiski ei tasu Latvalat veel maha kanda. Esimene võimalus end tõestada avaneb tal sel nädalavahetusel Kataloonias. Täna peeti testikatse, tõsiseks võistluseks läheb homme.