Sebastien Ogier (auto kallal) ja Julien Ingrassia. Foto: wrc.com
WRC
25. oktoober 2019, 14:15

VIDEO | Suurmeister Ogier on tiitlivõitlusest väljas: ma ei tea, kuidas motivatsiooni leida... (2)

Kataloonia ralli eel Ott Tänakust 28 punktiga maha jäänud Sebastien Ogier kaotas tõenäoliselt viimsegi tiitlilootuse juba teisel kiiruskatsel. 

Kuuekordne ilmatšempion (2013-2018) võitis esimese katse ja oli rahulolev: "Polegi ammu Tänakust ees olnud, nii et võtan selle rõõmuga vastu. Tunne on päris hea," ütles Ogier WRC All Live´i otse-eetris. 

Prantslase õnn aga kaua ei kestnud. Juba teise katse alguses kaotas ta ootamatult palju aega, eksperdid kahtlustasid roolivõimu kadumist. 19 km pikkuse pingutuse järel kaotas Ogier Tänakule üle 40 sekundi. 

"Jah, roolivõim... kohe algusest peale. Peame vaatama, mis viga," tõdes Ogier katse lõpus pettunult. 

"Oleme üsna kindlad, et mure on hüdraulikaga, aga ei tea, millest see tuleneb. Ogier ja [Julien] Ingrassia teevad kõik, et asi korda saada," sõnas Citroeni pealik Pierre Budar. "Järgmine kiiruskatse on nende jaoks väga raske... Muidugi on nüüd raske võidust unistada."

Ülesõidul andis Ogier koos kaardilugejaga maksimumi, et Citroen C3 töökorda saada. Ülipikaks 38,85 km katseks ei õnnestunud aga roolivõimu taastada, mistõttu kaotati Tänakule veel lisaks ligi kolm minuti! 

"Tunnen end suurepäraselt!" sõnas Ogier katse lõpus sarkastiliselt. "Tiitlivõitluse kohalt pole mul enam midagi kaasa rääkida..." 

Kokkuvõttes jääb prantslane Tänakust maha 3.28,5. "Nüüd käib võitlus peamiselt [Thierry] Neuville´iga," ütles saarlane kolmanda katse järel. 

Lõunapausil meediaalasse jõudes oli Ogier löödud. "Muidugi on pettumus nii kaotada. Vähemalt olime valmis võitlema, alustasime hästi," sõnas ta.

Hüdraulika probleeme kommenteeris ta nõnda: "Põhimõtteliselt teise kiiruskatse esimeses kurvis tundsin, et midagi on valesti. Umbes 3 km peal kadus roolivõim täielikult. Siini ei tea, mis täpsemalt juhtus. Üritasime ülesõidul võimalikult palju ära teha, et vähemalt käigukasti säästa, aga täielikult ei suutnud me sedagi."

MM-tiitlist Ogier enam ei unista. "Enne starti polnud olukord kiita, nüüd on seis veel hullem. Heal juhul teenime mõne üksiku punkti, võib-olla ei saa midagi. Ma ei tea, kuidas edasiseks nädalavahetuseks motivatsiooni leida..." 

Võistluse käigul saab silma peal hoida siit!