Jamie Vardy ja Leicester City on taas superhoos.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
26. oktoober 2019, 08:15

HULL REKORD! Kas üheksa väravat paugutanud Leicester City on uue ime veerel?

Aasta oli siis 2016, kui Leicester City vastupidiselt kõigile ootustele Inglismaa meistriks krooniti. Toonast saavutust peetakse üheks jalgpalliajaloo suurimaks imeks.

Raske uskuda, et tänavu midagi sarnast tehakse, aga igal juhul tundub, et Leicester rihib taas kohta Inglismaa kõrgliiga esinelikus. Reede hilisõhtul pandi püsti niivõrd võimas jõudemostratsioon, mille sarnast pole Inglismaa tipptasemel veel nähtud.

Nimelt võideti võõral väljakul Southamptonit 9 : 0! Mitte kunagi Inglismaa kõrgliiga ajaloos polnud mitte keegi võõral väljakul nii suurt võitu saanud. Tuleb märkida, et jalgpallimeistreid selgitatakse ala sünnimaal välja juba aastast 1888.

Kolm väravat lõid Jamie Vardy ja Ayoze Perez. Ühe lisasid Ben Chilwell, Youri Tielemans ja James Maddison. Praegu hoitakse 20 punktiga tabelis teist kohta, kuid juba täna võib neist mööduda Manchester City.

Märgiline on aga kogutud punktide hulk. Hooajal 2015-16, kui Leicester tšempioniks krooniti, oli neil kümne matšiga koos 19 silma ehk ühe võrra vähem kui tänavu.

Veel üks põnev fakt: Leicesterist sai teine tiim Premier League'i ajaloos, kelle eest on kaks meest ühes mängus vähemalt kolm väravat löönud. Esimesena sai müstilise saavutusega hakkama Arsenal, ka nende vastaseks oli toona Southampton. Kübaratrikiga lõid Jermaine Pennant ja Robert Pires.

Standings provided by Sofascore LiveScore