Šarunas Jasikevicius.Foto: Martin Ahven
Korvpall
26. oktoober 2019, 07:44

VIDEO | Jasikevicius: ma pole kindel, kuidas Kriisa pärast neid ovatsioone magada saab (2)

18aastane Eesti korvpallur Kerr Kriisa tegi ajalugu ning pääses Kaunase Žalgirise särgis Euroliigas väljakule. Leedus peetud kohtumises saadi 15 000 fänni ees 70:56 jagu Villeurbanne'i Asvelist.

Peareener Šarunas Jasikevicius saatis Kriisa võitlustulle viimase veerandi lõpus. Lõpuks sai ta platsil mütata kaks minutit ja üheksa sekundit ning tabas kahest vabaviskest ühe. Seega tegi ta ajalugu mitmel rindel: esimene matš Euroliigas ja esimene punkt!

Jasikevicius oli rahul noore eestlase enesekindlusega. Pressikonverentsil leedu keeles öeldud kommentaarid vahendas Twitteris inglise keeles fännideni tunnustatud ajakirjanik Donatas Urbonas. „Kui ta tuleb väljakule ja tõstab 15 000 fänni ees näpu üles, siis ilmselgelt pole tal enesekindlusest puudu. Ma pole kindel, kuidas ta pärast neid ovatsioone magada saab,“ sõnas Jasikevicius muiates.

Peatreener jätkas: „Ta on väga aktiivne ja lõbus noor mees. Temaga on huvitav rääkida. Järjekordne talent Žalgirise süsteemis. Meil on palju andekaid mängijaid, aga vaid vähesed jõuavad kõige kõrgemale tasemele. Kõik on tema enda kätes.“

Varem on eestlastest Euroliigas platsil käinud veel Martin Müürsepp, Tanel Tein, Janar Talts, Kristjan Kangur ja Siim-Sander Vene.

Igapäevaselt lööb Kriisa kaasa Žalgirise duubelmeeskonnas, kus ta on üks liidreid. Debüüdi Kaunase esindusmeeskonna eest tegi ta Tallinnas, kui astus hooajaeelses kontrollkohtumises platsile Kalev/Cramo vastu.

Standings provided by Sofascore LiveScore