Sebastien Loeb.Foto: PAU BARRENA
WRC
26. oktoober 2019, 08:37

ÕL KATALOONIAS | Legendaarne Sebastien Loeb üllatas iseennastki ega mõtle veel võimalikule tiimitaktikale

Kataloonia MM-rallit avapäeva järel juhtiv Sebastien Loeb tõusis liidriks eilse viimase katsega, kus ta konkurentidega piltlikult öeldes põrandat pühkis. "Surusin esimesest meetrist viimaseni," ütleb prantslane.

Üheksakordse maailmameistri jaoks on Kataloonia rallil võitmine naljaga pooleks öelduna igapäevane tunne – Loeb on siin triumfeerinud üheksal korral, viimati mullu Citroeniga. Tänavu roolib legend Hyundaid.

Pärast kuut katset on Hyundail kolmikjuhtimine ning Loebile hingab kuklasse talle 1,7 sekundit kaotav Thierry Neuville. Dani Sordo jääb maha 7,6, päeva viiendana lõpetanud Ott Tänak 21,7 sekundit.

"Minu jaoks oli üllatav järsku ralli liidriks tõusta, kuid tegime Hyundaiga ideaalse päeva," räägib Loeb. "Meie auto oli imeline. Suudame katsetel näidata võimast kiirust ja esikohal on ikka parem lõpetada kui kaotada liidrile 15 sekundit."

Kuna Neuville'il on veel matemaatiline võimalus maailmameistriks tulla ning mõeldes Hyundai tänavustele tegudele, tundub loogiline, et peaks praegune üldseis pühapäevani vastu pidama, tuleb Loebil belglane mööda lasta.

"Ralli pole veel läbi. Me ei mõtle praegu sellise asja peale, kuid hiljem juba võib-olla küll. Täna algab uus ralli (sõidetakse peamiselt asfaldil) ja ma ei tea, mida oodata. Sellest hoolimata annan endast parima," sõnab Gallia kukk.

Tänane võistluspäev algab kell 10.00.