Ott Tänak.Foto: Reigo Teervalt
WRC
26. oktoober 2019, 13:14

Tänak uudsest olukorrast: ma ei usu, et enda tagasi hoidmine on keeruline (2)

Ott Tänak hoiab Kataloonia rallil neljandat kohta ning kinnitas üheksanda kiiruskatse järel, et suuri riske pole ta võtnud ega plaani seda ka edaspidi.

Tema eesmärk on Kataloonia ja Austraalia rallidega MM-tiitel kindlustada. Praeguse seisuga jääks Thierry Neuville'i tiitlivõimalused veel napilt ellu, kuid Austraalias piisaks Tänakule vaid paarist punktist, et tšempioniks tulla.

„Teed on ilusad ja naudis sõitmist. Tahaksin rohkem suruda, aga siin ei tasu liiga palju riske võtta,“ ütles Tänak WRC+ otseülekandes.

Ajakirjanik Becs Williams rõhutas, et tegelikult on saarlane uudses olukorras, sest tavaliselt on ta harjunud täispangale minema. Kas praegu on natukene raske mitte päris piiri peal sõita?

„Ma ei usu, et enda tagasi hoidmine on keeruline. Selleks on praegu põhjust, sest pikk tee on veel minna. Kaks Hyundaid pole tegelikult liiga kaugel ja hoian neil pinget peal. Thierry teeb väga head tööd.“

Enne kümnendat kiiruskatset on ka hoolduspaus, kuid eestlase Toyotaga liiga palju tööd pole vaja teha. „Auto töötab hästi ja suuri muudatusi pole plaanis. Peame jätkama sama rütmiga.“

Kataloonia ralli seis 9. kiiruskatse järel:

Kui kohad jääks samaks, oleks MM-sarja üldseis praeguse seisuga järgmine:

  • 1. Ott Tänak 240+12=252 (Tänak ei kindlustaks MM-tiitlit, kuid punktikatsega oleks see siiski võimalik)
  • 2. Thierry Neuville 199+25=224
  • 3. Sebastien Ogier 212+4=216

Hooaja viimasel etapil Austraalias läheb maksimaalselt jagamisele 30 punkti