Ott Tänak.Foto: AFP/Scanpix
WRC
26. oktoober 2019, 19:40

Suurepärase päeva teinud Tänak tiitlile ei mõtle: proovime homsest maksimumi võtta! (3)

Ott Tänak tegi suurepärase päeva ning kerkis Kataloonia rallil kolmandale kohale. Neli katsevõitu järjest noppinud Toyota piloot jäi aga potentsiaalsest tiitlivõidust rääkides tagasihoidlikuks, rõhutades, et esmalt tuleb homme võimalikult hästi esineda.

Eestlane sõnas, et suutis päeva edenedes järjest parema tunde saavutada. 

"Tundsin end nüüd palju rahulikumalt. Kindlasti polnud hommikul just parim ärgata olukorras, kus tuleb suruma hakata. Ilmselgelt seda ei õnnestunud meil teha ning kuna mul polnud piisavalt enesekindlust, ei suutnud ma suruda. Otsustasime minna samm-sammu haaval ning pärastlõunaks sain õige tunde kätte ja sealt edasi saime normaalses rütmis minna,” ütles Tänak WRC+ otseülekandes.

Toyota piloot kinnitas, et homne päev tõotab tulla raske.

"Homsed punktikatsed on väljakutsuvad, esimene on ilmselt aeglaseim asfaldil sõidetavatest ja üsna kurviline. Eks ole näha, milliseid kiirusi arendada suudame, homme on uus päev," sõnas Tänak.

Ajakirjaniku Becs Williamsi küsimusele, kas ta on jätkuvalt endale omaselt keskendunud, või kavatseb tundeid välja näidata, vastas sarja üldliider, et mõtleb vaid homsele rallile. 

"Ei tea, mis tundeid silmas peate, aga nagu ütlesite, on neli katset veel ees," vastas Toyota piloot.

Kuigi eestlasest võib homme saada maailmameister, leiab Tänak, et miski pole veel kindel ning ei tohi jääda loorberitele puhkama jääda.

"Kui see on hetkel nii, ei tähenda, et ma juba tšempion olen. Proovime homsest võtta nii palju punkte kui võimalik, jättes teistele võimalikult väikse võimaluse Austraalias. Aga homme ootab järjekordne pikk päev,” sõnas Tänak.

Eestlast tunnustas ka Kataloonias teist kohta hoidev hispaanlane Dani Sordo, kes usub, et homme saab olema raske Tänakut enda selja taga hoida.

Sordo: “Kui ta sõidab nagu täna, siis läheb raskeks. Ausalt öeldes on ta meist kogu aeg pisut kiirem olnud, kuid vaatame, mis homne päev toob. Peame suruma,” lausus Hyundai piloot.

Kataloonia ralli seis 13. kiiruskatse järel:

Kui kohad jääks samaks, oleks MM-sarja üldseis praeguse seisuga järgmine:

1. Ott Tänak 240+15=255 (Tänak ei kindlustaks MM-tiitlit, kuid punktikatsega oleks see siiski võimalik)
2. Thierry Neuville 199+25=224
3. Sebastien Ogier 212+4=216