Thierry Neuville.Foto: TT NEWS AGENCY
WRC
26. oktoober 2019, 21:35

ÕL KATALOONIAS | Thierry Neuville viskas nalja: kumba meeskonnakaaslast Sordo aitama peaks – mind või Tänakut? (5)

Kataloonia MM-rallil teise päeva liidrina lõpetanud Thierry Neuville tõdes, et on tulemuse üle väga õnnelik. "Tänase päeva eesmärk oli Sebastien Loeb kinni püüda ja juhtima minna," märkis ta.

Hyundai esinumber alustas laupäeva teiselt kohalt, kaotades tiimikaaslasele vaid 1,7 sekundit. Loeb polnud täna nii heas hoos kui eile ning oli Neuville'ist aeglasem igal katsel. Päeva lõpuks langes prantslane neljandaks, ehkki vahed kolmanda ning teise koha ehk Ott Tänaku ja Dani Sordoga on väikesed.

Neuville'i sõnul ei teadnud ta hommikul, millise taktikaga tema tiitlikonkurent Tänak alustab. Laupäeva esimesed katsed olidki eestlase poolt tagasihoidlikud, kuid aja edenedes läks ta üha paremasse hoogu.

Kuigi Neuville'i tiitlivõimalused on kasinad, pole ta püssi põõsasse visanud. "Mul pole võimalik rohkemat teha. Andsin täna endast kõik. Loodame, et meeskonnakaaslased suudavad meid võitluses Tänaku ja Toyotaga aidata," viitas belglane, et temale oleks kasulik, kui Sordo ja Loeb suudaksid ralli lõpuks Toyota esinumbrit edestada.

Neuville viskas õhtul rallipargis ka nalja. Sordolt küsiti, kas ta oleks nõus oma meeskonnakaaslast aitama. "Muidugi," kõlas vastuseks, kuid õige pea segas Neuville jutule vahele ning uuris: "Keda täpsemalt?" Mõistagi viitas Hyundai liider eilsele Autospordi loole, mille väitel lahkub Tänak Toyotast ja siirdub just Lõuna-Korea autotootja tiimi.

Kataloonia ralli jätkub homme, kui sõidetakse neli kiiruskatset. Esimene auto hakkab aja peale sõitma kell 8.41.