Ari Vatanen.Foto: Tiina Kõrtsini
WRC
27. oktoober 2019, 20:31

Autospordiliidu president: MM-tiitel on nii andekuse kui raske töö tulemus (1)

Ott Tänak ja Martin Järveoja kindlustasid täna Kataloonias esimeste eestlastena autoralli MM-tiitli ja lõpetasid sellega 15 aastat väldanud Sebastienide ülevõimu. 

"Oti ja Martini võit on Eesti spordile ajalooline saavutus," sõnas Eesti Autospordi Liidu president Ari Vatanen pressiteate vahendusel.

"See on olnud pikk, käänuline ja konarlik teekond Saaremaalt WRC-poodiumi kõrgeimale astmele. MM-tiitel on nii andekuse kui raske töö tulemus. See võit julgustab iga eestlast uskuma nii endasse kui oma väikesesse, ent suurepärasesse riiki. Mitte miski pole võimatu.

Suured tänud kõigile, kes on Otti ja Martinit aidanud ning minu erilised tänud lähevad Oleg Grossile, kelle usk Otti on teinud selle ajaloolise võidu võimalikuks."

Tänak debüteeris MM-sarjas 2009. aasta Portugali rallil koos Kristo Kraagiga. Esimese MM-punkti teenis saarlane koos Kuldar Sikuga 2011. aasta Mehhiko rallil. Esimese katsevõidu ning poodiumikoha tõi aasta 2012, vastavalt Rootsi ja Sardiinia rallidelt. Karjääri esimese MM-ralli võiduni jõudis Tänak koos Martin Järveojaga 2017. aasta Sardiinia MM-rallil. MM-tiitli tõi Tänakule karjääri 105. MM-ralli start.

Järveoja esimene MM-ralli oli koos Karl Kruudaga 2010. aastal Jordaanias. Esimese absoluutarvestuse katsevõidu ja poodiumikoha teenis Järveoja koos Ott Tänakuga 2017. aasta Monte Carlo rallil. Kui Tänakule oli tiitli toonud Kataloonia ralli karjääri 105. MM-sarjas, siis Elvast pärit Järveojale 76.