Jari-Matti Latvala. Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
28. oktoober 2019, 09:35

Latvala usub, et Tänak murdis igivana needuse: nüüd on soomlastel jälle võimalus MM-tiitel võita! (7)

Kataloonia ralliga MM-tiitli kindlustanud Ott Tänak murdis 15 aastat kestnud prantslaste Sebastienite Loeb´i ja Ogier´ hegemoonia. Jari-Matti Latvala usub, et eestlase võit oli märgilise tähendusega. 

"Aastatega on ta palju kindlust kogunud, see edu tõigi. Ma ei tea, kuidas ta seda tegi, aga tiitli võitis ta igatahes stiilselt. Ott on alati kõva sõidumees olnud, aga varasemalt pole ta suutnud nii stabiilne olla," rääkis Latvala kodumaa meediale tiimikaaslase Tänaku triumfist.

Ta arvab, et meie mees tegi teene kogu rallile. "Usun, et viimaks on prantslaste needus murtud! Alates 2020. aastast on ka soomlastel taas võimalus MM-tiitel võita," arutles Latvala. 

Soome ongi Prantsusmaa järel edukuselt teine ralliriiki, tiitleid on neil ajalooliselt vastavalt 16 ja 14. Viimati triumfeeris meie põhjanaabritest Marcus Grönholm 2002. aastal.

Võrdselt neli tiitlit on võitnud soomlased Juha Kankkunen ja Tommi Mäkinen. Enamat on suutnud vaid Loeb (9) ja Ogier (6). Tänak on 20. piloot, kes maailmameistriks kroonitud.