Pilt on illustratiivne: kohtuniku amet pole meelakkumine. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
22. november 2019, 09:53

KARM VIDEO | Kohtunikku näkku löönud pallurile määrati võimalikult suur karistus

Eelmisel aastal lahvatas Eesti jalgpalli meistrivõistlustel kahel korral kahetsusväärne skandaal, kui platsilt eemaldatud mängija otsustas kohtuniku otsusele reageeriga rusikalöögiga. Kahjuks või õnneks pole Eesti selle koha pealt mingi erand ning oktoobri lõpus talitas samamoodi üks Saksamaa rahvaliiga pallur. 

FSV Münsteri ja TV Semdi vaheline kohtumine oli rahulikult kulgemas külaliste 2 : 0 võiduväravasse, kuniks viis minutit enne normaala lõppu teenis Münsteri mängija teise kollase kaardi, mis tähendas eemaldamist. 

Hobipallur polnud kohtuniku otsusega aga päri ning kostitas arbiiteri paremsirgega, mille peale õigusemõistja teadvusetult murule prantsatas. 

Kohtumine peatati koheselt ning Bürstädter Zeitungi väitel viidi meelemärkuse kaotanud kohtunik helikopteriga haiglasse. Tõsisemaid vigastusi vilemehel ei fikseeritud. 

Liiga juhtide sõnul on säärane käitumine täiesti lubamat ning nad on kinnitanud, et mängijale määratakse "massiivne karistus". Praeguseks on selgunud, et rusikakangelasele määrati kolmeaastane jalgpallis tegutsemise keeld.

"Selline käitumine ei kuulu jalgpalliväljakule. Kolm aastat, mis on meie maksimum karistus, on vägagi õigustatud," sõnas liiga distsiplinaarkomisjoni liige Theodor Greiner. 

Ta lisas: "Ma kahtlustan siiski, et see karistus muudetakse hiljem eluaegseks." Nimelt leiab Saksamaa jalgpalliajaloost juhtumeid, kus erandkorras on mindud juhtumiga kohtusse, et maksimumkaristusest üle minna. 

Võrdluseks, möödunud aasta aprillis Eesti neljanda liiga kohtumises rusikaid välgutanud ja kohtunikku löönud Alvin Kuuskmäe sai Eesti jalgpalli liidult eluaegse jalgpallialal tegutsemise keelu. Sarnane karistus määrati ka leedukale Andrej Voilenko, kes läks mullu septembris õigusemõistjale kallale esiliigas kohtumises.