Tiger Woods. Foto: EPA/Scanpix
Spordivaria
28. oktoober 2019, 18:31

Ravimi- ja seksisõltuvuse seljatanud Tiger Woods kirjutas enda nime veelgi rasvasemalt ajalukku

Vorm on ajutine, aga klass igavene. See lause kehtib ka golfimaailma suurima tähe Tiger Woodsi kohta, kes tõstis nädalavahetusel pea kohale järjekordse trofee, järjekorras 82. PGA Touri võidukarika. 

Woods sai Jaapanis Chibas toimunud võistlusel kirja 261 lööki (19 alla pari), ning edestas kohalikku ässa Hideki Matsuyamat (264) ja põhja-iirlast Rory Mcllroy'd (267). Tegemist oli Woodsi 359 PGA Touri võistlusega, seega 43aastane ameeriklane on triumfeerinud igal viiendal võistlusel. 

Seekordne esikoht oli aga erilisem, kuna järjekorras 82. võidukarikas tõstis ta samale pulgale legendaarse Sam Sneadiga, kes noppis oma esikohti vahemikus 1936 – 1965.

Veel aastaid tagasi meeletute seljavalude tõttu lugematult ravimeid neelanud ning kümnendi alguses ka pea iganädalaselt naisi vahetanud Woodsi 82. triumf tõi endaga kaasa ka kena tšeki – 1,7 miljoninile USA dollarile. Karjääri jooksul on ameeriklanne auhinnarahas kokku kraapinud nüüd ligemale 120 miljonit. 

Endine maailma esinumber Adam Scott kirjeldas Woodsi järjekordsed triumfi järgnevalt: "Isegi kui ta põrub, tasub teda alati jälgida. Ta ei domineeri enam nii, nagu ta ise ning ka meie oleme harjunud, kuid tal on meeletu talent golfipall lihtsalt auku saata. See anne ei kao kunagi kuhugi."