Ott Tänak. Foto: AFP/Scanpix
WRC
28. oktoober 2019, 17:04

Mainekas ralliajakiri: Hyundai avaldab Tänaku lepingu nädala lõpus. Neuville on otsusega päri (16)

Äsja Kataloonia MM-rallil võidutsenud Hyundai esipiloot Thierry Neuville sõnas väljaandele Autosport, et tal oleks hea meel, kui värskest ilmameistrist Ott Tänakust saaks tema tiimikaaslane. 

Autospordi ajakirjanik David Evans kirjutas reedel, et Tänak sõlmis Hyundaiga lepingu juba oktoobri alguses, kuid ükski osapool pole seda veel kinnitanud. Neuville'i ei osanud kontrahti osas samuti midagi öelda, kuid Autospordi andmetel avalikustab Hyundai selle nädala teises pooles. 

"Olen sellele väga avatud. Olen varemgi öelnud, et eelistaksin Tänakut enda kõrval Hyundais, kui minu vastu Toyotas," sõnas Neuville.

"Hyundai areneks tema teadmistega kindlasti kiiremini, seega näitaks Tänaku palkamine lihtsalt meeskonna motivatsiooni ning sihte järgmiseks aastaks. Seda kõike tehakse, et rallisid võita. Vajame sellist pühendumist ja häid tiimikaaslasi, et areneda."

Hyundai tiimipealik Andrea Adamo keeldus samuti Tänaku lepingusaagat kommenteerimast. Kui Autosport uuris temalt, millal kontraht avalikustatakse sõnas itaallane: "kui see üldse juhtub."

"Pean aga ütlema, et kui uskuda seda, mida sina [Autospordi ajakirjanik David Evans] kirjutad, siis tähendab see, et Hyundai on astunud suure sammu usaldusväärsuse osas, mis teeks mind ainult õnnelikuks." 

Hyundail on Neuville'i kõrval üks koht meeskonnas tulevaseks hooajaks tõesti täitmata, sest Sebastien Loeb ja Dani Sordo jagavad kolmandat masinat kahe peale.