Eesti rallifännid Ott Tänakut ümbritsemas.Foto: EPA/Scanpix
WRC
28. oktoober 2019, 22:22

Tänaku fännid teenisid ohtralt kiitust: olete rallimaailma tõeline juveel (4)

Ott Tänaku ja Martin Järveoja autoralli maailmameistriks kroonimist kaesid Salous kohapeal ka tuhanded eestlased. Ka telepildis oli näha sinimustvalgete merd ning pärast võidukihutamist kiitis Eesti rallifänne ka ajakirjanik Colin Clark. 

"Olin punktikatse finišis koos kõikide eestlastega ja see oli ausalt öeldes üks imetlusväärsemaid atmosfääre, mida olen kogenud," sõnas šotlane oma podcastis Thoughts from the Kitchen Table.

"Eestlased lisavad värvi, häält ja atmosfääri igale sündmusele. Tuletan meelde, et viimane katse oli mägiteel, kuhu ei viinud ükski tee. Ehk nad matkasid sinna jala. Neid oli seal vähemalt 7000-8000. Vähemalt. Võib-olla isegi rohkem.

Ja see, kui Ott ja Martin lõpuks finišisse jõudsid, siis need fännid lihtsalt plahvatasid. Tundsin ennast kui Wembley staadionil. See oli tõeline spordisündmus! Ja Eesti jaoks võib olla kõige suurem läbi aegade. Oli rõõm seda kogeda," sõnas Clark. 

Seejärel lahkas põrinaekspert Tänaku Hyundaisse siirdumist ning järgmist hooaega, enne kui video lõpus uuesti Eesti fänne kiitis: "Soovin veel kord kiita Eesti rallifänne, kes on juba aastakümneid, alates Markko Märtini WRC-sarja tulemist, olnud imelised.

Pole lihtsalt võimalik unustada neid stseene Jyväskyläs, kui Märtin [2003. aastal] tõusis poodiumi kõrgeimale astmele. Eestlased sisuliselt vallutasid Jyvskylä. Salous oli samasugune efekt. Olete fantastilised ja pidasite ennast viisakalt üleval. Tekitasite suurepärase atmosfääri ja olete rallimaailma tõeline juveel."