Foto: Infinity Ward / Activision
Esport
29. oktoober 2019, 16:57

HÄVITAV HINNANG: fännid süüdistavad uut „Call of Duty“ mängu russofoobias (6)

Activisioni iga-aastane üksikisikuvaates tulistamismängude sarja „Call of Duty“ uusim osa „Modern Warfare“ ilmus 25. oktoobril. Vaid mõne päevaga on suudetud aga paljusid mängijaid välja vihastada.

Mänguarvustuste koondhindeid kuvaval veebilehel Metacritic sattus „Modern Warfare“ kasutajate negatiivsete hinnangute ohvriks. Nii mitmedki pahased mängurid süüdistavad arendajaid russofoobias ja venevastases propagandas.

Praegu on kasutajatepoolne koondhinne vaid 2,6 punkti 10-st. 

Teose narratiiv keskendub võitlusele Vene vägedega, kes on sõdivad fiktiivse Lähis-Ida riigi Urzikstani mässulistega. Mässulistele ulatavad abikäe Ameerika ja Suurbritannia sõdurid ning üheskoos üritatakse pahadele venelastele ots peale teha.

Ühes stseenis näidatakse, kuidas venelased korraldavad mässuliste kodulinnale gaasirünnaku, seejärel jahib turske Vene soldat mööda maja taga kahte last (mängija on tol momendil kehastunud üheks neist ning tema ülesandeks on sõdur tappa).

Varasemalt lubasid stsenaristid mängijatele pakkuda moraalselt „halle“ valikuid ning esitleda kõiki pooli võrdselt. Pahased kasutajad aga kurdavad, et mängu lugu on üpriski must-valge. Sõnum olevat lihtne: ameeriklased head, venelased halvad.

Õli valav tulle ka asjaolu, et mängu sündmuste tarbeks on inspiratsiooni ammutatud päriselu sõjategevusest. Nii on ameeriklaste hingekirjas olev reaalmaailma Surma kiirtee mängus lükatud venelaste õlgadele.