Fernando Alonso stardib Dakari rallil, aga WRC sarja ei kipuFoto: AFP/Scanpix
WRC
29. oktoober 2019, 17:44

Fernando Alonso avaldas põhjuse, miks temast ei saa Ott Tänaku asendajat (2)

Kuigi mootorispordimaailmas liiguvad kõlakad, et kahekordne vormel-1 maailmameister Fernando Alonso võib liituda Toyota WRC tiimiga, lükkas hispaanlane sellise variandi ümber.

Alonsol on Toyotaga hea suhe. Näiteks võitis ta Jaapani autotootja ridades legendaarse Le Mansi võidusõidu ning osaleb jaanuaris sama kuulsal Dakari rallil. Alonso ambitsioonid end vormel-1 järgses elus mõnes muus sarjas tõestada on pannud paljude mõtted liikuma WRC sarja suunas. Tema kolleeg Kimi Räikkönen näiteks on aastaid varem sellise sammu oma karjääris teinud. Nüüd, mil autorallimaailm ootab kui üks mees, millal tuleb uudis Tänaku liitumisest Hyundaiga, lükkas Alonso aga ümber võimaluse nagu võiks temast saada eestlase asendaja.

Põhjuseks tõi ta, et tal oleks suuri probleeme kaardilugeja usaldamisega.

„Arvan, et WRC on oluliselt raskem kui Dakar, sest kaardilugeja roll on nii suur ja sa pead teda täielikult usaldama, mis peitud järgmise kurvi taga. Dakaris öeldakse lihtsalt suund ette,“ kommenteeris Alonso. „Yarist ühe päeva testida oleks kindlasti lõbus, aga mitte tulevikku silmas pidades.“