Ott Tänak fännidele lehvitamas. Foto: EPA/Scanpix
WRC
30. oktoober 2019, 11:17

Värske maailmameister Tänak: ma pole mingi kangelane, olen kõigest tavaline isa (11)

Nädalavahetusel autoralli maailmameistriks kroonitud Ott Tänak andis Hispaania väljaandele Marca pika intervjuu, mille käigus saab teada, kuidas ta defineerib ennast nii sõitja kui ka inimesena.  

Kuidas sa kirjeldaksid oma sõidustiili?

"Ma ei oskagi seda kirjeldada. Meil on kolm pedaali, rool, märkmed, kaardilugeja ja tee, mida läbi esiklaasi vaatame. Ma ei tea... üritan alati võimalikult kiire olla. Nagu ka kõik teised."

Kas sa oled praegu MM-sarja kõige domineerivam sõitja?

"Oleme kõik kiired ja konkurentsivõimelised. Sari on praegu väga võrdne ehk selles mõttes elame praegu heal ajal."

Kuidas on olla kodumaal tõeline spordistaar?

"Eesti on väga väike riik, kus kõik teavad kõiki. Aga ausalt öeldes ei hooli ma väga sellest, mina ennast staarina ei tunne. Jah, paljud inimesed jälgivad rallit ning sõidavad ka MM-rallidele kaasa elama, kuid mina neid siia ei kutsu.

Mina keskendun lihtsalt oma tööle. Mitte midagi muud. Ma pole mingi kangelane. Ilmselgelt on tähtis, et Eestil on nüüd autoralli maailmameister, kuid meil on ka sportlasi, kes on tulnud olümpiavõitjaks ja seda aladel, mis on kordades suuremad."

Kuidas sa näed ennast inimesena?

"Olen kõigest tavaline isa, kes on hetkel pühendunud Toyotaga sõitmisega. Aga ma pole parim inimene ennast defineerima."

Aga Dani Sordot?

"Ta on mulle alati meeldinud. Leian, et ta on üks neist pilootidest, kellega oleks väga meeldiv koos töötada. Tal on väga palju kogemusi ja on kõigiga hea semu. Ma ei välista, et oleme ühel päeval kamraadid."

Kus sa järgmine aasta sõidad?

"Jõuame selles osas lahenduseni järgmise kahe nädala jooksul. Austraaliaks peaks kõik juba paigas olema."

Mis on järgmised sihid pärast MM-tiitli võitmist?

"Maailmameistritiitel oli mu suurim eesmärk. Mu karjääri suurim saavutus. Kõik muu on praegu teisejärguline. Eks näis, mis saab edasi, aga midagi sellist on väga raske saavutada."

***

Tema ja Markko Märtini seosest...

"Ta pole kunagi tahtnud ennast minu mänedžerina reklaamida, kuid ilmselgelt on ta minu karjääris väga suurt rolli mänginud. Alates meie kohtumisest [2008. aastal] on ta minu nimel palju vaeva näinud."

Sebastien Ogier' abimehena veedetud aastatest...

"Minu jaoks oli Ogier'ga koos töötamine väga tähtis. Veetsime väga palju aega koos ning moodustasime hea tiimi. Õppisin temalt palju ja mõistsin, kuidas teatud asju meie alal tuleks teha. Oleme siiani head sõbrad."