Maicel Uibo (vasakul) koos abikaasa Shaunae Miller-Uiboga. Foto: Martin Ahven
Kergejõustik
30. oktoober 2019, 15:30

Vaata videot!“

TV3 VIDEO | Kas Maicel Uibo toob Tokyo olümpialt kulla? „Töö selle nimel käib!“ (3)

Dohas toimunud kergejõustiku-MMil kümnevõistluses hõbemedali saanud Maicel Uibo jõudis sellel nädalal esimest korda pärast tiitlivõistlust kodumaale. Ühes temaga tuli Eestisse ka abikaasa Shaunae Miller-Uibo, kes sai Dohas hõbemedali 400 meetri jooksus. 

Esimest korda 4. oktoobril autasu kaela saanud Uibo on hõbedat pärast medalitseremooniat veel korduvalt kandnud. Viimati näiteks Bahamas, kui seda koolilastele näitamas käis. "Lasin ka mõnel koolilapsel kanda," sõnas Uibo TV3 saates Duubel. 

Põlvalase sõnul tunnevad bahamalased teda tänaval nägupidi ära ning suvalise valge mehe kombel ta seal ringi jalutada ei saa. "Ikka tuntakse ära ja tahetakse autogramme ja pilte. Eks sotsiaalmeedia aitab sellele tänapäeval kaasa. Isegi kui pole Bahamal, siis oleme kogu aeg ühel või teisel viisil pildis," jätkas Uibo. 

Suurema osa aastast viibib eestlane kodumaalt eemal ning enim igatseb ta võõrsil veedetud päevade jooksul pere ja siinsete toitude järele. Konkreetsemalt toob ta välja kohupiima. Omad Eesti-lemmikroad on välja kujunenud ka Shaunael, kellele on eriti meelt mööda loomalihakaste. 

Kui mullu Birminghamis toimunud sise-MMil sai Uibo kaela seitsmevõistluse pronksmedali, siis tänavune sügis tõi talle kümnevõistluse hõbeda. Kui loogilist rada jätkata, siis järgmise aasta tiitlivõistluselt ehk Tokyo olümpialt peaks tulema kuld? 

"Loodame!" vastas Uibo optimistlikult. "Töö selle nimel käib. Tuleb kõike teha nii targalt, kui vähegi võimalik, et Tokyos oleks see medal kirkam."

Vaata videot: