Vladimir Klitško.Foto: AP/Scanpix
Võitlussport
30. oktoober 2019, 22:56

TOHOH! 43aastane Klitško kavatseb poksiringi naasta ja uuesti maailmameistriks tulla (1)

Vladimir Klitško, kelle viimane poksimatš jääb aastasse 2017, andis teada, et soovib võitlusringi naasta. Kuid sellega legendaarne ukrainlane piirduda ei kavatse: nimelt soovib ta saada kõigi aegade vanimaks poksi raskekaalu maailmameistriks.

Tõsi, selleks peab 43aastane Klitško veidi veel ootama. Rekordit hoiab enda käes George Foreman, kes tiitli enda nimele 45aastasena võttis. 

Ukrainlane rääkis väljaandele Business Insider, et võimed pole kuhugi kadunud. "Mul on endiselt see olemas. Suudan ma võidelda? Jah. Hetkel ma tagasitulekut ei välista," lausus Klitško.

Poksilegend, kes karjääri jooksul 69 matši pidanud ja neist 64 võitnud, kinnitas, et peaks ta naasma, siis ainult juhul, kui kavatseb ajalugu teha. "Kui tulen tagasi, siis selleks, et rekord purustada. On see ahvatlev? Ma ütleksin jah, see on päris lahe. George Foreman tegi seda. Ta oli 45, kui maailmameistriks tuli ja see on päris kõva avaldus," sõnas Klitško.

Oma seni viimase matši pidas ukrainlane 2017. aasta 29. aprillil, kui kaotas Suurbritannia esindajale Anthony Joshuale. Mõned kuud hiljem teatas Klitško karjääri lõpetamisest, kuid on pärast mitu korda avaldanud soovi poksiringi naasta.