Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius.Foto: SIPA/Scanpix
Korvpall
30. oktoober 2019, 22:37

Žalgiris suutis Euroliiga kohtumise viimaste sekunditega lisaajale viia, kuid pidi lõpuks siiski Venemaa klubi paremust tunnistama

Täna toimunud Euroliiga viienda vooru kohtumises jäi Kaunase Žalgiris tulemusega 70:82 alla Peterburi Zeniidile. Seejuures viisid Leedu meistriklubi kohtumises lisaajale vabavisked, mis sooritati, kui mängida jäi veel kaks sekundit.

Kodus mänginud Žalgiris pääses esimese neljandiku järel 18:14 juhtima, kuid poolajapausile mindi viigiseisus. Viimase veerandi eel leidsid leedukad end punktilisest kaotusseisust.

Kui mängida jäi veel seitse sekundit, juhtis Zeniit kolme punktiga ning nende kasutuses oli pall. Prantslane Andrew Albicy oskas aga mänguvahendi kaotada, vaheltlõike tegi ameeriklane Thomas Walkup. Kaks sekundit enne normaalaja lõppu teenis kolm vabaviset Lukas Lekavicius, kes kordagi ei eksinud. Seisul 62:62 mindi viieminutilisele lisaajale.

Rohkemaks Žalgirisel aga jõudu ei jätkunud. Zeniit viskas lisaperioodiga 20 silma Leedu klubi kaheksa vastu. 

Euroliiga tabelit juhib täisedu nelja võiduga Barcelona, Žalgiris hoiab kahe võidu ja kolme kaotusega 11. kohta. Samuti kaks korda võidurõõmu ja kolm korda kaotusekibedust tundnud Zeniit on 18 meeskonna konkurentsis 14.