Ott Tänak ja Martin Järveoja tänavusel Rally Estonial.Foto: Reigo Teervalt
WRC
31. oktoober 2019, 08:00

KALENDRISSE RIST! Selgus järgmise aasta Rally Estonia toimumisaeg (1)

Tänavu esmakordselt ametliku WRC promotsiooniralli tiitlit kandnud Shell Helix Rally Estonia tänuõhtul öeldi välja 2020. aasta autospordi suursündmuse toimumisaeg – see sõidetakse 24.-26. juulil Tartu, Otepää, Elva, Kanepi ja Kambja teedel.

Järgmise aasta Rally Estonia, mis on jätkuvalt ametlik WRC promotsiooniralli, on pidulikum, sest tegu on kümnenda Rally Estoniaga. See on Baltikumi suurima autospordisündmuse jaoks oluline tähis, esimene ralli toimus 2010. aastal ja selle aja jooksul on Rally Estonia pärjatud muuhulgas ka FIA ERC Euroopa meistrivõistluste parimaks ralliks. Eesti meistrivõistluste etapist on tänaseks välja kasvanud ametlik WRC promotsiooniralli, kus osalevad WRC-sarja tipptiimid ja sõitjad.

Võttes arvesse WRC järgmise aasta kalendrit on leitud lahendus, mis sobib kõigile osapooltele. Ralli direktori Urmo Aava sõnul oli see nädalavahetus asjaolusid arvesse võttes õige valik.

„Niipea kui avaldati ametlikult WRC kalender, asusime kiirelt suhtlema WRC promootori ja meeskondadega," sõnas Aava pressiteate vahendusel.

"Väga suuri valikuid ei olnud, sest me positsioneerime ennast muuhulgas Soome MM-ralli eelse testina ja oleme näinud, et seda võimalust kasutanud WRC sõitjad on olnud Soomes kiired. Parim näide on tänavused maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja, kes on kahe viimase aasta Rally Estonia võitjad ja samuti võitnud mõlemal aastal ka Soome MM-ralli.

Ajaliselt oleme nädal pärast Keenias sõidetavat Safari rallit ja kaks nädalat enne Soome MM-rallit. Ka meeskonnad on kinnitanud, et see on neile parim lahendus. Ühtlasi on rallifännidel nüüd hea võimalus endale selleks nädalaks Lõuna-Eestis majutus ära broneerida ja täpsemad plaanid teha, et saada osa kümnenda Rally Estonia sündmustest.“

Ametlikul tänuõhtul toodi välja tänavuse ralli publikuarv. Positiumi läbi viidud uuringu kohaselt sai Rally Estonia sündmustest osa 52 234 inimest, nendest 10 054 reede õhtul Tartus avamisel, stardipoodiumil ja kontserdil ja 20 075 populaarseimal kiiruskatsel, Rüal.