Liverpool mängijad väljusid harukordsest lahingust võitjatena.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
31. oktoober 2019, 08:54

SÕGE ANDMINE! Liverpool ja Arsenal tagusid teineteisele viis väravat, kuid vajasid ikkagi penaltiseeriat (1)

Liverpool ja Londoni Arsenal pakkusid eile hilisõhtul Inglismaa jalgpalli liigakarika 1/8-finaalis pealtvaatajatele harukordse vaatemängu: nad tegid normaalajal 5:5 viigi, Liverpool kindlustas kodusel Anfieldil edasipääsu penaltiseerias.

Väravate sadu algas 6. minutil, kui Arsenali keskkaitsja Shkodran Mustafi suunas äärelt tulnud tsenderduse õnnetult oma väravasse. Arsenal vastas kolme tabamusega: 19. minutil sahistas Lucas Torreira, 26. ja 36. minutil 18aastane brasiillane Martinelli.

Poolajapausile mindi Arsenali 3:2 eduseisus, sest 43. minutil realiseeris Liverpooli kasuks penalti James Milner.

Teise kolmveerandtunni esimese värava lõi Arsenali ääreründaja Ainsley Maitland-Niles 54. minutil. Kõigest kaheksa minutit hiljem säras tablool 4:4 viik, sest 58. minutil skooris Alex Oxlade-Chamberlain kauglöögist ja 62. minutil Divock Origi pärast kaunist pettemanöövrit.

See polnud veel kõik. 70. minutil viis Joseph Willocki meisterlik kauglöök Arsenali 5:4 ette, kuid Origi ülepuusalöök päästis 90+4. minutil Liverpoolile lisaaja. Kuivõrd seal enam väravaid ei löödud, selgus võitja penaltiseerias. Kümnest mehest eksis vaid üks – Arsenali neljas lööja Dani Ceballos.

Mõlemad meeskonnad kasutasid kohtumises vägagi alternatiivseid koosseise.

Muide, Liverpool lasi endale koduväljakul viis väravat lüüa alles teist korda viimase 66 aasta jooksul. Eelmine säärane juhus oli 2007. aasta jaanuaris samuti liigakarikamängus Arsenali vastu, mille Liverpool kaotas 3:6.

"Nautisin sisuliselt mängu igat sekundit," lausus Liverpooli peatreener Jürgen Klopp pärast kohtumist. 

"Mul oli nii hea meel laste (pidas ilmselt silmas oma meeskonna nelja noort mängijat - M.T.) pärast, kes mäletavad oma esimest õhtut Anfieldil elu lõpuni. Nad tegid sellest ühe erilise jalgpalliõhtu. Kõik, kes siia tulid, nägid koos penaltiseeriaga 19 väravat. See on üsna eriline."

Ta lisas: "Võib-olla peaksin treenerina rohkem muretsema sisse lastud väravate pärast, aga ausalt, täna õhtul ei morjenda need mind absoluutselt."

Arsenali juhendaja Unai Emery nimetas kohtumist lihtsalt hullumeelseks.