Tommi Mäkinen.Foto: Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
1. november 2019, 12:12

Küsimus Tänaku kohta ajas Mäkineni naerma (11)

Ott Tänaku Toyotast lahkumise põhjus(t)e kohta ringleb erinevaid kuulujutte. Üks teooria on, et eestlase ja rallitiimi juhi Tommi Mäkineni suhted polnud head, sest Tänakule ei meeldinud soomlase juhtimisstiil.

Portaal rallit.fi küsis Mäkinenilt selle teooria kohta arvamust, mispeale puhkes soomlane naerma. "See on päris naljakas väide," sõnas ta.

Ent tõsines kiiresti ja lisas: "Minu suur iidol on Andrew Cowan (kunagine Mitsubishi rallitiimi juht ehk Mäkineni ülemus - toim.). Oleme meeskonda ehitades mõelnud, kuidas tema seda tegi.

Oleme püüdnud hoida head tuju ja kambavaimu. Meie jaoks on kõik tiimiliikmed olulised. Püüame meeskonda arendada selle suhtumisega. Teame, et see annab meile parima võimaliku tulemuse."

Mäkinen ei oska kinnitada, kas meeskonna sisekliimas pidanuks midagi parandama, et Tänakut Toyotas hoida. "Kas meil on olnud liialt peremudeliga tiim? Ehk oleks see pidanud olema rohkem nagu vabrik? Ma ei tea. Kui keegi teine pakub teistsugust mudelit, mis talle rohkem meeldib... Ma ei saa seda kommenteerida."